• Életveszélybe vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő! Nagyjából 1 órája érdekes szív probléma zajlott le nálam, ebben kérném tanácsát. Váratlanul egyik pillanatról a másikra iszonyatosan begyorsult a szívem, 170/100-as vérnyomás mellett 105-ös pulzus, és nagyon rendszertelenné vállt a pulzusom, kihagyott folyton, hirtelen felgyorsult majd enyhe szorítás kíséretében lassult, mindezt másodpercek alatt.Pánikbetegként ettől iszonyatosan megilyedtem! Fél óra után az ilyedtség és a nem szűnő magas vérnyomás miatt az ügyeletre lementem, ahol vérnyomást mértek és meghallgatták a szívem, 135/75-ös vérnyomást és 90-es pulzust mértek, nem kaptam EKG-t se gyógyszert. A halálfélelemtől még mindig remegek. Amikor jött ez a hirtelen vérnyomás és pulzus felugrás egy 2.5mg-os Concor Cor gyógyszernek bevettem a felét. 2éve vizsgálnak, minden fajta vizsgálaton túl vagyok és mindegyik negatív volt. JTSZB-t állapítottak meg egyedül, emiatt szokott EKG-n eltérés lenni. Jelenleg az ügyeleten javasolták, hogy ilyenkor nagyobb adag Concor-t vegyek be, viszont nekem a Concor szedése előtt is éjjelente 50 körüli (néha 45) volt a pulzusom, viszont a gyógyszertől 40-ig is lemegy éjszaka. Jelenleg nem vagyok jobban, valószínű a halálfélelmem és pánikbetegségem is közre játszik, de azt hittem, hogy infarktust kaptam és nem vagyok nyugodt mer enyhe mellkasi nyomást érzek jelenleg is és 137/85 a vérnyomásom 80-as pulzussal. A vizsgálatok alapján nem történhet olyan amik történnek velem, de mégis történnek. A sexuális együttlét közben is van mikor rosszul vagyok, és 170/105 a vérnyomásom , és kihagyásokat is érzek közben. Kérem Dr. Nő mondja meg mi történik velem mert ebbe már kezdek bele őrülni, hogy nincsen szívbajom és mégis gyakran nagyon erősek a tünetek. Köszönöm türelmét! Köszönettel: Németh Balázs

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Ez a hirtelen vérnyomás-kiugrás nem nagyon tetszik. Elképzelhető, hogy csak pánik áll a háttérben, netán nem volt pontos a mérő, de lehet, hogy érdemes lenne magas vérnyomással foglalkozó szakrendelést is felkeresni, ill. hormonvizsgálatokat (pajzsmirigy, mellékvese) is jó lenne nézni - nem tudom, történt-e ilyen a "mindenfajta vizsgálatok" során (elég ritka eltérés, kicsi a valószínűsége, hogy erről legyen szó, de pl. phaeochromocytoma csinálhat hirtelen vérnyomáskiugrást, mellé szapora pulzust és halálfélelmet, érdemes lenne kizárni).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. október 05., 19:15; Megválaszolva: 2011. október 06., 23:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó