• Miért magas a koleszterinem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő -Úr! Januárban derült ki egy véletlen vérvétel alkalmával, hogy 8,2 a kol., itt is sajnos a rossz kol. a magas. Felírták nekem a Rosuvastatin sandoz tabl., de pár hónap alatt kiderült elfogynak a fehérvérsejtjeim, márcsak 2.4 volt és a vérnyomásom 90/60 vagy az alatt. Volt hasi uth., de semmi gond. Azóta ujabb vérvételek, közben 3 hétig nem ettem a tabl. és a kol. , ami a gyógyszer hatására 5,6-ra csökk. ismét 7.9 lett. Sajnos ezeknek a kol. csökk. tabl.renge- teg a mellékhatásuk. Én 50 kg-os vagyok, nem étkezem zsírosan, inkább fűszeresen. Súlyos diétát javasol a dr. és újabb tabl. írt fel, szte kevesebb mellékh. neve: Stipatin 80 mg. és mellé az Ezetrolt. Szeretném tudni van-e olyan szer pl.. javasolják nekem a Zöldárpa port, vagy a Pecsétviaszgomba örleményét stb. amely segítene tabl. nélkül beállítani a jó koleszterinszintet és helyre állna a fehérvérsejt szám, mert nagy valószínűséggel a gyógyszerek viszik le, mint a vérnyomást. Köszönöm: Irina

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Irina! Nincs olyan étrend-kiegészítő jelen tudásunk szerint, ami felér a koleszterincsökkentő gyógyszerek hatásával, emellett a szigorú diéta is fontos. A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri betegségeket illetően óriási rizikó, törekedni kell az alacsony értékre.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 05., 09:31; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: