• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr .Nő/Úr.Általában nem magas a vérnyomásom ,110-116,de mostanában a diasztolés érték van hogy felmegy 86-ig is,de változo,általában 80 körül van.Olyankor olyasmit érzek,mintha kicsit elkezdene tompán zúgni a fülem,és pattog a nyakamnál valami.Mitől lehet ez?Olyankor megugrik a vérnyomásom?Vagy esetleg a nyaki gerincem miatt van,ahol találtak meszesedést az V. és VI. csigolyánál. Köszönöm válaszát üdv. Zsu

        Dr. Bene Orsolya válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Ez a vérnyomás-érték nem nagyon magyarázza a fülzúgást, annak hátterében sok dolog állhat, pl. ideggyógyászati, fül-orr-gégészeti eltérés is, megfontolandó ezeket is vizsgálni. A 86-os diasztolés érték már az emelkedett-normális tartományban van, vagyis az optimálisnál kissé magasabb, ideje odafigyelni az életmódra (középkorúakban gyakoribb az ún. diasztolés hypertonia, amikor csak az alsó érték emelkedett, lehet, hogy ez már az első lépés afelé). Megfelelő étrend, rendszeres testmozgás, az optimális testsúly elérése segíthet szinten tartani a vérnyomást.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 26., 15:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 18:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: