• Magas koleszterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szokásos éves vérvizsgálaton voltam, ahol emelkedett értéket mutattak a vérzsírok. A koleszterin 5,47 mmol/l (3,9-5,2 mmol/l), az LDL koleszteri 3,18 mmol/l (<2,59), a HDL koleszterin 1,42 mmol/l és a triglicerin szint pedig 1,92 mmol/l (<1,85). Ezeknél az eredményeknél már szükséges-e a gyógyszeres kezelés vagy lehet próbálkozni a természetes megoldásokkal is (diéta, mozgás stb.)?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező! Ha nincs szív- és érrendszeri betegség, próbálkozzon diétával és természetes étrendkiegészítőkkel, 3 hónap múlva kontrolláltassa meg az eredményeket. Ha nem javul, indokolt a gyógyszeres kezelés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 22., 15:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiszetlt Doktornő ! Most kaptam meg a válaszát,melyet köszönök.A leletekkel kapcsolatban a terheléses EKG jelentése érdekelne,mert arról nem irt.Kérném szépen legyen kedves valamit mondani róla. A Kálium szintet kérdezte meg a magnéziumot:A...
        Jo napot 9éve vagyok pánikbeteg 6évig szedtem antidepit 3éve nem szedem csak a nyugtatót azóta nagyon előjött a pánik egésznap stresszben élek félek mindentől vizsgálom magam figyelem magam a szivem hogyan ver stb a mai napon a játszotéren...
        A problémám a következő lenne. Május végén volt egy komoly rosszullétem. Rengeteg stressz ért, erős dohányosként éjszakás műszakban 50 szál cigit elszívtam. Reggel hazaérve lefeküdtem, hogy aludjak, de nem sikerült csak 2 órát. Erős...
        jonapot pitvari extrasistolét álaitotak meg 24oras ekg-én az lene a kérdesem hogy veszelyes ez megálhat a szivem terhelhetem magam valaszat elore is koszonom
        Tisztelt Doktornő! Márciusban volt egy rosszullétem, szédültem, elmosódottan láttam, és zúgott a fejem, de eszméletvesztésem nem volt. Otthon történt, miután jobban lettem megmértük a vérnyomásomat. A vérnyomás normális volt, 110/69,...
        Tisztelt doktornő! Szépen kérem szakmai tanácsát, mert rengeteget jártam az utóbbi fél évben sürgősségin, tahycardiával. 18 éves koromig rengeteget sportoltam(verseny úszás, labdajátékok,tánc, stb..), mondhatni erős szívem volt, alig...
        Tisztelt Doktornő! Kérném az alábbi leletem értelmezését. Átmérők:AOGY(mm):32 BPkm(mm):36 BKS(mm):32 BKD(mm):47 IVSS(mm):11 IVSD(mm):9 HFS(mm):11 HFD(mm):9 Végdiastolas térfogat: 102.4 Végsystolés térfogat: 41.0 Peric.foly:...
        0621-i coronarographia Orsiro stent beültetéssel 0622-én:Magas érzékenységű TroponinI:1,8071ng/ml 0623-án:0.7285ng/ml Referencia érték:0,0000-0,3000ng/ml. 0623-án hazaengedték a kórházból.Fog ez még csökkenni? Mikor ellenőriztessük?...
        Szív MR vizsgálat eredményeim: Az EF 17%, A csúcsi harmadban kifejezett trabeculáció, a non-compact/compact állomány arány több mint 2:1. Vélemény: Bal rekeszfél nem diff. DCM. Vírus infectio is felvethető. Non-compactacio jelei. Bal...
        Tisztelt drnő!Ahogy javasolta csináltattam még egy ultrahangot.Az előző leletembe az aorta felett vmax 1.95 volt illetve a bill.állapotáról nem volt semmi leírva.A mostani leletem a köv:Aorta gyök 24 mm Aorta bill.separatioja 20 mm rövid tengelyű...