• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        egyre gyakrabban szédülök. vérnyomásom 135/64/63. A 64-es értk nem kevés egy kicsit a 135 értékhez?

        Dr. Bene Orsolya válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A szédülés hátterében kardiológiai (vérnyomás, billentyűhiba, szívelégtelenség, ritmuszavar), ideggyógyászati, fül-orr-gégészeti ok is állhat. A magas szisztolés-diasztolés különbséget okozhatják a merevebb erek is, de utalhat aortabillentyű-betegségre, pajzsmirigy eltérésre is. Javasolt felkeresni a háziorvost, aki szükség esetén a megfelelő szakrendelésre irányítja.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 09:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: