• Idegesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő ! Azzal a problémával fordulok többnyire Önhöz, mert hogy időben már nem is tudom behatárolni, de már egy jó ideje hirtelen fellépő, és olyan intenzitással múló fájdalmak lépnek fel a szívem körül! Kértem, kardiológiai vizsgálatot ahol még 5 éve megállapították, hogy MPS-om van! De a tüneteim, kb. (hozzávetölegesen) 1éve állnak fenn! Hogy konkrétabb legyek, idén tavasztól nyárig, és most nyár végétől újra előjött , hogy az alapvérnyomásom 130-135/80-85.. ( a normális vérnyomás értékem, 110-120/70-75 volt mindig is) Nekem már nincs ötletem, hogy mi okozhatja ezt a folyamatos vérnyomás "emelkedést", de nagyon zavaró... mert ha erre mozgok... akkor ez még több (a kelleténél) Egyéb tüneteim is társulnak hozzá, tűszurkálást érzek a bal kezemben , (amit azzal orvosolnak, hogy izomfájdalom) Ortopédián jártam, tüdőgondozóban jártam, és minden negatív.. megjegyzés volt, a 425-ös hugysavamra, hogy magas!! Nem találtam a tünetekkel egymással való kapcsolatot... Mi okozhatja mindez? Stressz? Meglévő orrnyeregferdülés? Magashúgysav? Ismétlem nyárig tartott, nyáron egész jól éreztem magam, és most megint magasabb a v.nyomásom (néha ugy érzem, mintha 200as lenne) allergia kizárva? Előre is köszönöm válaszát!!

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Elképzelhető, hogy kezdődő magas vérnyomásról van szó - ennek lehet akár örökletes oka is, de lehet "civilizációs ártalom" , vagy csak stressz a háttérben. Mindenesetre érdemes elgondolkodni az életmód-váltáson, a rendszeres testmozgás, mediterrán típusú étrend, optimális testsúly elérése, dohányzás elhagyása (ha dohányzik), valamilyen stresszoldó technika segíthet a vérnyomás stabilizálásában. A mellkasi fájdalmak társulhatnak a prolapsushoz, de jelezhetnek pl. koszorúér-betegséget is - ez ugyan ebben az életkorban elég ritka, de érdemes lenne a biztonság kedvéért kizárni, ha 5 éve volt utoljára kardiológiai vizsgálaton, itt az ideje kontrollra menni, ez a határon mozgó vérnyomásértékek miatt is indokolt. Ezen kívül akár rossz testtartás, a gerinc betegségei is okozhatnak mellkasi panaszokat, megfelelő testmozgás ezen is segíthet, nem tudom, ortopédián ilyen irányban vizsgálták-e.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 11:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: