• Szapora szívverés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Reggelenként ébredés után rendkivűl gyors szívverés és belső remegés van jelen.Egy idő után rendeződik.Általában Frontint szokott beszedni.Sokat dohányzik az élettársam.Szakrendelésen többször voltunk de akkor mindig jók az eredmények.Vérnyonásával igen gyakran baj van,vagy fent vagy lent.Most vettem neki egy vérnyomás mágneses karkötőt elképzelhető,hogy az beállitja a vérnyomását??Gyógyszereknek nagy mellék hatásuk van és így azt elkerűljük.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szapora szívverés témában

        Kedves kérdező! Nagyon minimálisnak tartom az esélyét, hogy a karkötő beállítsa a vérnyomást. A magas vérnyomás komplex, idegi, hormonális, érrendszeri eltéréseknek köszönhetően alakul ki, ezeket a mágneses karkötő nem fogja helyreállítani, míg a gyógyszeres kezelés ezeken a pontokon avatkozik be. Mindenképpen javasolt azonban az életmód-váltás: rendszeres testmozgás, pl. napi 30 perc tempósabb séta, a dohányzás MIELŐBBI elhagyása, megfelelő étrend. Ha a vérnyomás tartósan magas, 140/90Hgmm feletti ezek ellenére is, akkor a további szövődmények (infarktus, szélütés) megelőzése érdekében javasolt a gyógyszeres kezelés. Érdemes naponta többször, nyugodt körülmények között mérni, az eredményeket feljegyezni és megmutatni a kezelőorvosnak. Az újabb, modern vérnyomáscsökkentők kevesebb mellékhatással járnak, biztosan sikerül kiválasztani a megfelelő szert.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 09:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: