• Infarktus gyanút mutathat negatív EKG?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A tegnapi nap folyamán elment orvoshoz, aki azt mondta, hogy infartus gyanús. Csináltak egy EKG-t amin semmit nem találtak. Illetve vettek vért. Azt mondták be kellene feküdnie, de ő visszament dolgozni, idő híján. Ön szerint ha, az EKG-n nem találtak semmit, akkor is indokolt lett volna bennmaradnia, vagy ebben az esetben csak a biztonság kedvéért kérte az orvos? Egyébként még fájdalmai mindig vannak, de valamennyivel már kisebbek.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívinfarktus témában

        Kedves kérdező! Az EKG valóban nem ad 100%-os diagnózist, a vérvizsgálat pontosabban jelzi a szívizom-elhalást, vagyis az infarktust, vagyis gyanú esetén indokolt a vizsgálat és a megfigyelés - ráadásul minél hamarabb születik diagnózis, annál hamarabb lehet elkezdeni a kezelést, annál kisebb a végleges károsodás. Ebben az életkorban (ha a 21 év a betegre vonatkozik) ugyan kisebb az esélye az infarktusnak (inkább gyulladás igazolódhat a fájdalom hátterében), de volt már rá példa, a mellkasi panaszokat mindig komolyan kell venni. Nem írja, mi lett a vérvétel eredménye, a leletért legalább érdemes lenne visszamenni, nem mindegy, hogy negatív, vagy netán mégis egy lezajlott infarktusról van szó...


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 12:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 23:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó