• Túlzottan erős szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bene Orsolya, Kéréseére be másolom,az akkori lelet véleményét::Mitralis Prolapsus kis mitralis regurgitatioval. Erre kaptam akkor egy gyógyszert,2 hónap után elfogyott. Kérdésem:Ez okozhat e erős szívdobogás érzést,streszt,illetve pánikszerűséget? Sportot akkor mindenképpen hanyagoljam?

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívdobogásérzés témában

        Kedves kérdező! A prolapsushoz társulhatnak a fenti kellemetlen tünetek. Alapvetően jóindulatú billentyű-eltérésről van szó, de ritkán romolhat a billentyű állapota. A kis regurgitatio (vagyis kis billentyű-elégtelenség, a bill. egy kevés vért visszaenged) önmagában nem indokolja, hogy abba kellene hagynia a sportot, de ha a panaszok (heves szívverés, mellkasi nyomás - ugye Ön írta, hogy Angliában él? nem látom az előzményeket) újkeletűek, érdemes lenne kontrollra menni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 18:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: