• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 20éves fiatal ember vagyok Május óta vannak panaszaim,végig jártam minden orvost szinte minden tökéletes és negatív panaszaim:heves mellkasi fájdalom,nehézlégzés,légszomj,fulladás,verejtékezés heves szívdobogás,magas pulzus 100-110 csökkent terhelhetőség,fáradság,voltam kardiológusnál ott csináltak ultrahangot,Ekg,terheléses Ekg,24órás vérnyomás mérés ott megálapították elsődleges magasvérnyomást azokra gyógyszert szedek(TENOX,TRITACE,)Azóta sem múlnak a panaszok!Voltam tüdőgondozóba ott is negatív minden vérvizsgálat is negatív, Szívultrahang eredmény:29mm-es gyökben 16mm-re sep.háromtasakos ao.bill.felett mérhető max seb1,3m/sec,cúcs grad:7,1hgmm,PI nincs BP:32MM,JK:40/30mm BK.Dd:48mm,DS:30mm EF: 61%,septum:6mm,hátsó fal:9mm Falak szinkron,kp.mozognakMitrális billentyűk tükörkép mozgást végeznek,csúcs felöl jelzetten tágabb JK.PF nincs,Doppler:Mitrális beáramlás E/A:0,9/0,6/SEC,DT:180ms Jelzett MI BK. kiár.seb:1,3m/secCW-vel mérhető max seb:1,4m/sec.csúcs grad 8,6Hgmm AI ninics TI. jelzett ebből számított JK-I SYST. Nyomás:20Hgmm Vélemény:Jó BK. syst Functio(EF:61%)Jelzetten tágabb JK. Jelzett mitrális insuff,jelzett tricusp.insuff.Szegmentális fali mozg zavar nem észlelhető. Jav.:évente echocard vizsg Nem tudom mihez kezdjek nagyon rossz ez az állapot,az igaz hogy azóta beállt a vérnyomásom normálisra de a rettenetes tünetek nem múltak!!Mi tévő legyek hova menjek tovább nem lehet hogy szívbillentyű betegségem van?? Előre is köszönöm válaszát!!!

        Dr. Bene Orsolya válasza a billentyűbetegség, nehézlégzés témában

        Kedves kérdező! A szívultrahang rendben van, nincs billentyűbetegsége (apró billentyű-elégtelenség leírásra került, de ennyi szinte mindenkinek van). Egyéb belgyógyászati problémát (pl. pajzsmirigy), esetleg pszichés okot lehetne keresni még a háttérben.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 17:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó