• Normális e

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék,hogy EKG-n normális e az alább leírt dolog, illetve mit jelent: 71/min.Sr.,norm.tengelyállás, II III aVF-ben Q csipke,ie. ST-szakaszok, concordans T-hullámok, átm.zóna V3-ban. Egy másik EKG-n: SR,kp.tengelyállás,fr.60/min, V2-3-4-ben emelkedett J pont,ischaemia nincs.

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Az első EKG rendben van, a másodikon a J-pont eleváció/emelkedés is valószínűleg normál variáns, de az EKG-t érdemes mindig a panaszokkal és a kórelőzményekkel együtt értékelni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 08., 15:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó