• Túlzottan erős szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tesztelt doktornő Jelenleg angliában élek,és nem igen adatik meg normális orvoshoz fordulni itt.Pár hónappal ezelőtt voltam otthon egy kardiológusnál aki megállapított egy olyat (sajnos a szaknevét már nem tudom)hogy az egyik szívbillentyűm magasabra ver mint kéne így a vér beáramlik olyan helyre ahova nem kéne vagy valami hasonló. Igazából azt mondta ,hogy ne végezzek semmilyen fizikai megterhelést.Na most ennek ellenére én egy éve kb edzek mivel egy másik orvos azt mondta nyugodtam csináljam.Ma 10 perc normál tempójú futásnál kb 190 pulzust mértem per perc,és hihetetlen erős szívveréssel amit végig érzek az egész testemben.Van úgy,hogy nyugalmi állapotból fel álva egyszer csak azt érzem pl a nyaki részen hogy 2-3 ütés erejéig mintha eröletetten verne lelasulva.Itt nem tudom,hogy kimarad egy egy szivdobbanás vagy valami más. Illetve a mellkhasi bal hajlatnál nem rendszeren nyom valami,nem tudom hogy ez összefüggésben lehet e az egésszel. Érdeklődnék hogy merre induljak,vagy egyátalán edzhetek e tovább stb? Köszönettel.Tamás

        Dr. Bene Orsolya válasza a terhelés, ritmuszavar témában

        Kedves Tamás! Sajnos ez elég kevés információ, jó lenne tudni, pontosan mi is a baj a billentyűvel, miért tanácsolhatta azt az első kardiológus, hogy ne terhelje magát (pl. egy enyhe prolapsusnál nem szükséges semmilyen korlátozás, de nem derül ki, itt erről van-e szó - nem tudja bemásolni az akkori leleteket?). Az egy-egy kihagyás sem feltétlenül rossz, de a bizonytalan mellkasi fájdalom/nyomás és a nem tisztázott billentyűhiba miatt, ha megoldható, jó lenne kardiológiai vizsgálatra menni, és annak az eredményéig nem nagyon erőltetni az edzéseket.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 18:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: