• Milyen betegség jele

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A közelmultban, már harmadszor fordul elő, hogy a szivem rendetlenül működik. Legutóbb az alábbi értékeket mértem egynegyed órán belül: 86/69 113 , 121/81 115 , 126/97 95 , 103/59 63 , 104/82 80 ,127/102 84 . A további mérések hasonló adatokat mutattak.Ezek az adatok a szívverés rendszertelen ütemével párosulnak. 2-3 gyors ütem után 1-2 mp. szünet, majd 1 ütem, rövid szünet után 2-3 gyors ütem következik. Ez az állapot 3/4, illetve 1 napon keresztül tart.Különösebb fájdalommal nem jár, de rossz a közérzetem, enyhe légszomjam van és a torkomban érzem a gyomrom.

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Rendszertelen szívverést extraszisztolék, ill. pitvarfibrilláció okozhat. Életkorát is tekintve jó lenne kizárni, nincs-e valamilyen szívbetegség (pl. billentyűhiba, keringési zavar) a háttérben, ill. pitvarfibrilláció esetén vérhígító kezelés beállítása is javasolt (ilyenkor a pitvar nem húzódik össze rendesen, remeg, pang benne a vér, ami vérrög-képződéshez vezet, ritmusváltáskor pedig a vérrög elszabadulhat, ami stroke-ot, szélütést okozhat). Javasolt kardiológiai kivizsgálás.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 10:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: