• Gyakori szívfájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 16 éves leszek 3 hét múlva és mostanság gyakori szívfájdalmaim vannak, szúr, nyilallik, leginkább a hónaljam felé és van, hogy a bal karom is fáj esetleg lezsibbad... ilyenkor nagy mértékben fáj a fejem, főleg hátul, a tarkómnál...2 hete elájultam, nem voltunk orvosnál, a melegre fogtuk, de már nem vagyok biztos benne, hogy attól volt, mivel ma a hűvös szobában is azt éreztem, hogy kezd elsötétülni minden, amikor elájultam akkor is először elkezdett sötétedni, majd lezsibbadt a fejem és arra eszméltem, hogy a földön fekszem... a vérnyomásom ilyenkor leesik.. a mai nap során is 82/46 pulzus: 77 volt.. utána anyukám cukros vizet itatott velem, kicsivel jobb lett: 84/52 pulzus: 64.. utána 2-3 óra elteltével felment 109/62 pulzus 57-re... nem nagyon vagyok tisztába azzal, hogy mitől is lehet ez..orvoshoz nincs időm elmenni, mert sokat tanulok, gimnazista vagyok és a nyári szünetbe is próbálok előrébb jutni, nyelvvizsgára készülni! :) Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Szerteágazóak a panaszok, érdemes lenne kivizsgáltatni, a "nincs idő orvoshoz menni" nem jó hozzáállás - vizsgálat nélkül itt az interneten nem lehet kizárni, nincs-e valamilyen probléma pl. a szívbillentyűkkel, szívizomzattal. Lehet, hogy a vérnyomás-esést csak a nagy meleg, kevés folyadékfogyasztás, kialvatlanság okozta, gerincprobléma, rossz, merev testtartás is okozhat mellkasi-nyaki-tarkótáji fájdalmakat, de állhat hormonális zavar, szívbetegség is a háttérben. Próbálj meg odafigyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra, tanulás közben nyújtózz ki gyakrabban, ha továbbra is panaszok vannak, akkor irány a háziorvos, szükség esetén kardiológiai szakrendelés!


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 30., 22:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: