• Tüdőembólia, Chron-betegség és most anémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Apukamnak egy honapja massziv kiterjedesu tudo emboliaja volt. Most syncumar-t szed. A chron betegsegevel 4 honapja nagyon aktiv. Az embolia utan, egy honapon keresztul alig tudott felallni. Lazas, gyenge, sapadt, es a labujjai egtek es fajtak. Tegnap ujbol korhazba kerult. Kiderult hogy extrem vegszegenysegben szenved, ma a hemoglobin szintje 38 volt, mar 4 transzfuziot kapott. Az orvosok nem tudjak honnan verzik es par orvis mondta hogy a syncumart veszelyes szedni, inkabb mas verhigitot kellene, de a kardiologusa ragaszkodik hozza. A hemoglobin szint veszelyes? Ez minek a tunete lehet? Koszonom a segitseget.

        Dr. Kardos Tamás válasza a tüdőembólia, vérzés témában

        Az alacsony hemoglobin szint veszélyes, emiatt is fektették be a kórházba és adtak neki többször transfúziót. Nagy valószínűséggel valahonnan vérzik a beteg, de krónikus vérzésnek tűnik, mert nem hirtelen kezdődtek a tünetei. Maga a Chron betegség is okozhat vérszegénységet, bár ez a szint eléggé alacsony ahhoz, hogy más okot is kell a háttérben keresni. A korábbi masszív tüdőembolia miatt a vérhígító kezelés elengedhetetlen. Sajnos minden vérhígító vérzésre való hajlamot okoz, de talán a tablettáknál biztonságosabb az ún. kis molekulasúly heparin kezelés, amíg ki nem derül, mi okozza az extrém vérszegénységet, de ennek eldöntésében az esetet pontosan kellene ismerni, tehát azt javaslom, hogy a további teendők miatt az őt kezelő orvossal konzultáljanak.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 19:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: