• Polipfogó háló további kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Bene Orsolya ! Nagyon köszönöm előző válaszát! Szeretném kérni további tanácsát! Háziorvosunk konzoltált a kardiológussal(telefonon a jelenlétünkben), kérdezte a beta-blokkolló adását, és felvette a pszihológusi szakellátást is. A beta-blokklót a kardiológus nem javasolta, a pszichológiai ellátást azonban igen. Ennek szükségésségét én is indokoltnak tartom, mert látom, hogy a fiam nagyon feszült. Mindig mély, őszinte volt a kapcsolatunk, én gyógypedagógus vagyok, tehát merek állást foglalni ezen a területen. Droggal nem él, nem is élt a fiam, de nagyon sok energia italt fogyaszt évek óta. Ezt sajnos ebben a korban én megtiltani nem tudom(földrajzilag is távol van ). Egy hónapig volt itthon, azt tapasztaltam, h súlyos alvásproblémával is küzd. Nem tud elaludni, de nem alszik sokáig(max.9 órág). Nap közben sem pihen le. A kardiológiai betegség és az alvászavar mennyire lehet összefüggésben az energiaital fogyasztásával? Forduljak-e addiktológiai tanácsadóhoz? Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm! Elnézést kérve, pótolnám az általam elírt életkor adatot: Tehát 23éves fiatalemberről van szó.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A béta-blokkoló kezelés valóban nem biztos, hogy a legcélszerűbb hosszú távon fiatal férfiak esetében, az irodalom alapján néhány alkalommal a kiújulás megelőzésére alkalmazták, ezért említettem én is, de erre vonatkozó irányelv tudtommal még nincs. A pszichológiai tanácsadás azonban mindenképpen indokolt lenne. Az energiaital túlzott fogyasztása nem tudom, mennyire számít függésnek, addiktológia foglalkozik-e ilyesmivel, azonban az alvászavarokhoz, akár a kardiológiai tünetekhez is hozzájárulhat.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 07:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 23:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: