• Légszomj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktorur nehézlégzés miatt kardiológiára küldött a háziorvosom az ekg 2-3aVF V4-V6 kb.0,5mm.echo norm. ergometria poz.2 - 3aVF,V4-V6 1,5 2 mm es depresszio voltam szivkatéterezésen ami negativ volt. voltam tüdő röntgenen is azt mondták hogy mindkét irányban nagyobb a szivárnyék . kérdésem?mi lehet a légszomj oka?

        Dr. Bene Orsolya válasza a nehézlégzés témában

        Kedves kérdező! Nőknél gyakran álpozitív a terheléses EKG (koszorúér-betegség hiányában is van EKG-eltérés), de előfordulhat, hogy a kisereken vannak szűkületek, amik a panaszokhoz és az EKG-eltérésekhez vezetnek, ez nem látszik a szívkatéterezés során - ehhez azonban még túl fiatal lenne. Szívelégtelenség is okozhat ilyen tünetet, nem írja, milyen lett a szívultrahangos lelete. Érdemes még tüdőgyógyászatra elmenni, légzésfunkciót, allergiavizsgálatot nézni, pl. asztma is okozhat fulladásos panaszokat.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 08:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: