• Szívelégtelenség és tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Legutóbbi levelük, amit emailben kaptam a kérdés címeként is írtam. A szív és érrendszeri tesztet kitöltöttem és a megfelelő táplálkozásomra kell tudatosan odafigyelnem.megértem és el is fogadom az észérveket. De hogyha valakinek nincs elegendő anyagi fedezete a tudatos táplálkozáshoz bármilyen okból kifolyólag, akkor , hiába a tudatosság, kivitelezhetetlennek tűnő. Ezek mind nagyon szépen hangzó tanácsok, de ugye Önök sem gondolják komolyan, hogy kispénzű emberek akiknek már talán kenyérre sem jut, hogy azon gondolkozzanak, hogy jobb volna, ha halat ennének, nem pedig tésztaféléket, vagy paprikáskrumplit. Én most mások nevében írok, együttérzek azokkal, akik ha tehetnék akkor biztosan nem a nem tudatosságuk miatt váltak szív és érrendszeri problémák áldozatává, de ezt egészségügyi embereknek nem kell írni, hiszen naponta találkoznak praktizálásuk folyamán ilyen esetekkel.Jó nem önök a probléma megoldók, csak megpróbálnak segíteni tanácsot adni. Kérdésem: mit lehet ilyenkor tenni? válaszukat köszönettel veszem. Gál Istvánné

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívbetegség témában

        Kedves Asszonyom! A szív- és érrendszeri rizikótényezőknek csak egy része az egészséges táplálkozás, mellette nagyon fontos a megfelelő testmozgás, a dohányzás elhagyása, a megfelelő testsúly, stb. Az egészséges ételek egy része valóban nem olcsó, például olíva olaj, lazac, de vannak olyan ételek, amik elérhetőek, például a zöldségek, gyümölcsök, ezek akár saját kertben, ha van, meg is termelhetőek, az ételek mennyiségére is oda kell figyelni,mert a túlsúly is fokozza a kardiovaszkuláris rizikót. Elérhető áron beszerezhetőek még a teljes kiőrlésű péksütemények, tészták, a joghurtok, a kefírek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 14:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: