• Csecsemőkorban mitől van magas szívferekvencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Terhességem 32.hetében a kötelező ultrahang vizsgálata során a magzatomnál nagyon magas szívműködés állapítottak meg 260-280 volt az érték.Vénásan sikerült stabilizálni egy napig majd mivel újból jelentkezett az orvosok császármetszés mellett döntöttek.Szülés után nem fordult elő ez a probléma gyógyszerek hatására sikerült beállítani gyermekem szívműködését majd elvették a gyógyszeradagot mert már túl alacsonyak voltak az értékek nem látták szükségesnek szedését.Eddig kontroll vizsgálaton nem vettek észre semmilyen problémát. Otthonunkban ismét előfordult ez a dolog két hónapos babámnál...bágyadt volt nem evett hidegek lettek végtagjai ezért intenzív osztályra került 3 napig ahol gyógyszerekkel ismét helyreállították az értékei 260-283 volt.Most cordaronet kell szednie 40mgot de sajnos nem tudják megmondani ezt mi okozza?Csak annyit hogy ritka eset ilyen pici korban.Sőt bármikor újra előfordulhat ezért én nagyon rettegek hogy mi lesz legközelebb ha megint előfordul.Nagyon kíváncsi vagyok mitől lehet ez de nem tudja a kardiológus semmilyen elváltozást nem látott a kicsi szívén szépen fejlődik egészséges kislány.Önnek mi a véleménye tanácsa mit tegyünk hova vigyük esetleg ahol kideríthető a pontos oka?Köszönöm válaszát

        Dr. Bene Orsolya válasza a újszülöttkori tachycardia témában

        Kedves kérdező! Nem vagyok gyerekkardiológus, ennyi adat alapján nem tudok sokat hozzátenni a diagnózishoz. Nem írja, hol vizsgálták eddig a kislányt, ill. hol laknak, szerintem érdemes lenne Budapesten a GOKI (Gottsegen Orsz. Kardiológia Intézet) gyermekkardiológiára kérni egy időpontot.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 11:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: