• Szívtáji fájdalom levegővételkor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jonapot szeretnek valamifele magyarazatot a fajdalmaimra az elso kerdesem mikor lefekszem nem tudok a megszokot felemen a bal oldalomon a hasamon es a job oldalamon aludni mert ejjelente nagyon mely szurasra ebredek de mar megszokott h minden regel nagyon feszit faj ojanyira h asitozni nem tudok mikor tobb levegot lelegzek be de ez kihat az egesz napomra de nem ien eroteljesen hanem csoken a fajdalom voltam arcureg es tudo rondgenen de nem mutatot ki semit mi lehet az oka?a masik panaszom az hogy naponta tobszor szur a szivem korul inkab a szivem jobb oldalan a vernyomasom rendben van EKG az is sportolok volt a tegnap 1 nagyon kiulonos erzesem a szivem mintha 1 nagyot utoot es elzsibbat az egesz testem igaz h aznap 2 orat aludtam es ejjel utaztam mitol vannak nekem ezek a fajdalmain??nagyon erzekeny tipusu vagyok pshihes alapon voltam korhazba a migren fejfajasom miat nemvolt valami fenyuzo gyerekorom a szuleim elvannak valva mar gyerek korom ota es sokat gondolok a hallara a tunetek miat ideges tipusu vagyok talan ezek befolyasoljak mindezt talan depreszioval van dolgom mi lehet az oka koszonom a turelmet es eloreis a valaszat

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mellkasi panasz témában

        Kedves Kérdező! Panaszai valóban inkább idegrendszeri eredetűnek tűnnek, a depresszió sokféle panaszt tud kelteni. A szív eredetű fájdalom általában nem szúró jellegű, és nem függ össze lélegzetvétellel. Ez inkább borda eredetű fájdalomra jellemző. Óvatosságból azonban nem ártana egy kardiológiai kivizsgálás, ha az nem mutat eltérést, akkor lehet biztosra venni, hogy az érzékenysége és depresszió okozhatja a panaszokat. De a depressziót is lehet kezelni, hogy megszűnjenek a panaszai.


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 11:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: