• Szivritmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kalcium bevetele utan kisse ideges leszek es szivritmus zavar all fent miert?koszonom a segitseget

        Dr. Veress Dóra válasza a kalcium, ritmuszavar témában

        Kedves Asszonyom! Normál körülmények között nem kellene hasonló panaszokat tapasztalnia, így felmerül a kérdés, hogy szed-e esetleg valamilyen gyógyszert? A szívglikozidok szedése mellett figyelték meg, hogy kalcium bevételekor szívritmuszavarok jelentkeznek. Egy másik magyarázat lehet, hogy túl magasra emelkedik a vérében a kalcium szint, ami szívpanaszokat okoz. Ennek érdemes lenne utánajárni, mivel ilyet okozhat vesebetegség is. Ebben az esetben a vese lassan választja ki a kalciumot és ezért emelkedik meg a vérben a mennyisége szorongást és ritmuszavart okozva.


        Kérdés: 2011. augusztus 11., 14:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: