• Ödéma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Édesanyjám 62 éves. Tavasszal szívkatéterezésen esett át, rá pár hónapra vizesedni kezdett, ami jelenleg is tart. Kórházban van, rohamosan romlik az állapota,Furosemid, majd Furon gyógyszereket kap vénásan, de úgy tűnik, nem használ. Annyi a vizelete, mint amit kb. iszik. Most jelenleg ott tart, hogy menni se tud, kb. 20 kg víz van rajta az orvos szerint. Ő haza akar menni, mert úgy tűnik, nem változik semmi a kórházban fekvése alatt, az orvosok látszólag nem tesznek meg mindent, hogy valamennyire javuljon az állapota. Szívelégtelensége folytán elég életveszélyes a helyzet, de otthon még nagyobb baj lehet. Mit lehet tenni egy ilyen "gyógyszerrezisztens" beteggel? Hogyan tudna megszabadulni az lyen nagyfokú ödémától? Egyáltalán mik a kilátások? Válaszát előre is köszönöm. Krisztina

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Nehéz innen megítélni az édesanyja állapotát, de az ilyen rezisztens ödéma nem jelent túl jó kilátásokat. Az ödéma kiürítésében kombinált vízhajtó kezelés, a vese keringésének javítása dopamin adásával, szükség esetén művese-kezelés jöhet szóba.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 09:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 23:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: