• Mellkasi fajdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr./ Dr.-no! Korulbelul 6-7 eve vannak mellkasi gorcseim. Meg nem voltam orvosnal vele, mert mikor legtobbszor emlitettem, mindenki azt mondta, hogy az angina pectorishoz hasonlok a toneteim, de tul fiatal vagyok hozza.Es senki sem segitett. Pedig voltam vele ugyeleten is. Ahol meg az adataimat sem vettek fel. (en is egeszsegugyben dolgozom kepalkoto diagnoszta es szonografus valamint nepeu es jarvanykutatassal foglalkozom)Jelenleg 25 eves vagyok es legutobb egy hete jelentkeztek a fajdalmaim. Amik a kovetkezok: szorito, markolo,ego erzes, nem egy pontban, hanem nagyobb, okolnyi teruleten jelentkezik a fajdalom a szegycsontom mogott, gorcsokben neha fel neha 1 ora mire elmulik gyogyszer bevetele utan. Az allamba a hatamba, a torokomba sugárzik ki. Mostanaban azt is eszre vettem, hogy ha tobbet eszek, akkor is jelentkezik.A hasmra illetve a mellkasomat nyomva feksezem orakon at is gyogyszer bevetelevel, amikor megszunik. Neha a huvelykujjam be szokott lilulni-kekulni, ha fazom vagy ilyen esetben is.Terhesen tobbet jelentkeztek a tuneteim illetve, amiota Angliaban elek kevesbe gyakoriak. Lehetseges, hogy valoban sziv eredetu a baj? Es jot tesz az oceani, dus parataltalmu levego? Nagyon felek, mi derulhet ki. Az Apukamnak is vannak ilyen jellegu fajdalmai neha ezert arra gondoltam, h.orokoltem es a stressz miatt is lehet. De mar olyan fajdalmaim vannak ilyenkor, hogy nem szeretnek tippelni es nem szeretnem,ha nem vennenek komolyan. Mit tegyek? Koszonom elore is a segitseget.

        Dr. Bene Orsolya válasza a Mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! A panaszok valóban hasonlítanak anginára, és ebben az életkorban a koszorúér-betegségnek valóban kicsi a valószínűsége. Mindenesetre nem ártana egy kardiológiai vizsgálat, nincs-e valamilyen egyéb kardiológiai eltérés (billentyűhiba pl.) a háttérben. Ami még vezethet cifra mellkasi panaszokhoz, az a reflux, ill. rekeszsérv, főleg, ha a panaszok étkezéssel is összefüggőek (előrehaladott terhességben a méh is felnyomja a rekeszt, gyomrot, ami ronthat a panaszokon). Próbáljon egyszerre kisebb adagokat enni, esetleg savkötőt bevenni (enyhébbek biztosan kint is kaphatók recept nélkül), de ha megoldható, jó lenne gastroenterológiai vizsgálatra menni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 00:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: