• Cardio CT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szívproblémáim miatt cardio CT-re utaltak.Nagyon örültem, hogy a doktor nő a katéterezés helyett ezt a korszerűbb, s kockázatmentesebb módszert választotta.Itthon utána néztem az interneten, s azt olvastam, hogy jód tartalmú kontraszt anyagot használnak ennél az eljárásnál.Én a jódra allergiás vagyok, egy hasi műtétnél derült ez ki.Kérdéseim: -Csak jódtartalmú lehet a kontraszt anyag? -Kizárja-e a vizsgálat relizálását az én allergiám? Tisztelettel: Csákné B.Éva

        Dr. Bene Orsolya válasza a cardioCT, jódérzékenység témában

        Kedves kérdező! Sajnos a koszorúerek ábrázolásához mindenképpen szükség van kontrasztanyag beadására. Az, hogy korábban rosszul reagált egy jódtartalmú szerre (nem írja, mi volt ekkor a probléma), nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kontrasztanyag is gondot fog okozni. Mindenesetre a CT előtt mindenképpen jelezze a vizsgálatot végző szakember felé, hogy korábban allergia jelentkezett a jóddal kapcsolatosan.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 21:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 22:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: