• Szív probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Egyre jobban aggódom a szívem miatt. Az egész, úgy 1 éve kezdődött, azzal, hogy egy éjjel heves szívdobogásra ébredtem, és arra, hogy nem kapok levegőt. Másnap készíttettem egy EKG-t, ami normális volt, csak figyelmeztettek, hogy magas a pulzusom. (Azelőtt nyugalmi állapotban nem nagyon ment 65-70 fölé.) Azóta a pulzusom nyugalmi állapotban is 85-90, minimális erőkifejtéstől is rosszul vagyok, Alig bírok egy órát végig állni, és amikor biciglivel mentem az alig több mint 1 km-re levő munkahelyemre, utána 5 percig csak üldögéltem, mert nem bírtam felállni. A szegycsontomnál lévő nyomó fájdalom már állandósult. Hamarosan megyek terheléses EKG-ra, de rettegek, hogy mi bajom lehet. Mindezen panaszok mellett, a vérnyomásom normális, átlag 100/60 - 120/75 közötti, ez erőkifejtéskor sem emelkedik, a "rekordom" 122/68 pulzus 126.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Fáradékonyság, csökkent terhelhetőség, szapora pulzus nem csak szívbetegséghez társulhat. Természetesen kizárandó, nincs-e pl. billentyűhiba, szívizom-gyengeséggel járó állapot (cardiomyopathia), de a panaszok hátterében egyéb belgyógyászati eltérés (pl. vérszegénység, hormonzavar), akár pszichés ok is állhat, érdemes ilyen irányban is vizsgálódni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 20:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 23:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó