• Szabad-e futnom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 éve futok rendszeresen 5-15 km az utóbbi hónapban 3-4 szer előfordult, hogy néhány km után a pulzusom felugrik 190-200 / perc. Egyébként a nyugalmi pulzusom 55/perc a max..175/perc. Futás közben általában 135-160 között szokott lenni a tempótól függően. Vérnyomásom : reggel felkelés után 140 -150 / 85 - 95 néha magasabb futás után általában 120/75 . Délutánra újra magas. Futhatok még? Tisztelettel Sátai Róbert

        Dr. Bene Orsolya válasza a futás, pulzus témában

        Kedves Róbert! Már az életkora miatt is javasolt lenne kardiológiai szűrésre járni, főleg intenzívebb sport mellett. A magas vérnyomás, a terhelésre hirtelen felugró pulzus is kivizsgálás után kiált. Javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése, egy terheléses EKG után nyugodtabban mondanám, hogy futhat tovább.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 31., 11:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 23:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: