• Szívritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Az utóbbi hetekben olyan érzésem van, mintha rosszul verne a szívem, mintha ütne egy kisebbet utána meg erősebbet., de nem folyamatosan hanem néha jött elő. Csak mostanában egyre sűrűbben ezért zavaró. Elkezdett mostanában szúrni is, néha a bal kezembe is kisugárzik a szúrás.. Ilyenkor pánikérzésem is van, halálfélelem, izzad a tenyerem is...... rossz közérzet, légszomj,. Dohányozni nem dohányzok, alkoholt is csak ritkán. Kondiztam, de egy két hónapja abba hagytam, hátha a kimerültségtől jelentkezik, de nem szűnt meg. Aludni általában nappal szoktam, mert éjszaka dolgozom. Vérnyomásom mérem mostanában elég magas 140-160. Orvosnál nem voltam. Mit javasol? Mi okozhatja?

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Fiatal felnőtteknél kicsi a valószínűsége a koszorúér-betegségnek, a szúró jellegű fájdalom egyébként sem típusos, inkább stressz, fáradtság okozhatja a panaszokat, ez felelhet esetleg a sűrűbben jelentkező melléütésekért is. Verejtékezést, magas vérnyomást, félelmet, rendetlen szívdobogás-érzést azonban okozhat akár hormonális eltérés is. Ezeket interneten keresztül nem lehet kizárni, vizsgálatra van szükség, javasolt belgyógyászati/kardiológiai szakrendelés felkeresése, már csak a magas vérnyomás miatt is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 30., 22:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: