• Válasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Igen az jó ha rendben van az Ultrahang, de voltam mozgásszervi kivizsgáláson és rendben van minden, pszihés oka sem lehet igaz kiírt a kardiológus nyugtatót de nem szedtem. Terhelést nem bírja a szivem. Ha biciklizek vagy sétálok, stb. Ilyenkor általában nagyon gyorsan ver a szivem majd meg fulok alig kapok levegőt. Ezért mondta a belgyógyász orvosom, hogy szülésnél problémák lehetnek. Figyelmeztettet előre, ha terhes leszek kérjek szívultrahangot. Már az EKG-m is kimutatta hogy eltérés van. Ezt mutatta is nekem az orvos. Nyolc évig sportoltam de abba kellett hagyni mert nem bírom.

        Dr. Bene Orsolya válasza a terhelés, szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Ha ilyen szinten beszűkült a terhelhetősége, és nem magyarázható edzetlenséggel sem (kicsit sarkítva, de nem több évnyi kihagyás után próbál lefutni egy maratont), lehet, hogy érdemes lenne kardiológiai centrumban, klinikán megismételni a vizsgálatot (hátha olyan ritkább eltérés áll a háttérben, amivel ott relatíve sűrűbben találkoznak, és így jobban rááll a szemük), illetve tüdőgyógyászati vizsgálat jön még szóba. Viszont szerintem szerencsés lenne még a terhesség előtt a végére járni a dolognak.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 28., 14:32; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: