• Magas a pulzusom, kiver a víz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! Problémám a következő lenne.3 éve vettem észre,hogy pulzusom 85 - 110 között ingadozik folyamatosan.Kivizsgáláson voltam,Holteren 24 óra altt 6 pitvari Es volt perc átlag 89,gyógyszert nem kaptam.Pulzusom azóta is 85 felett volt.3-4 hónapja éjszakánként arra ébredtem,hogy nagyon magas a pulzusom (120-130),kivert a víz,utána rázott a hideg.Újra elmentem kivizsgálásra.Jelenlegi Holter eredmény átlag perc 85,min.61 max 140.1028 pitvari szupraventrikuláris ütés,ebből 1020 extraszisztolé 8 3 éve 6 volt összesen).Legnagyobb ST depresszió -1,37mm.Legnagyobb ST eleváció 1.12mm.Szívultrahanggal mindent rendben találtak.Betalocot kaptam 2x10 mg.De a Holter után a kezelőorvos azt mondta hagyjam el, mert nem szíveredetű a panaszom, izgulós vagyok,tornázzam.Vérképem, pajzsmirigy vizsgálat negatív.Nem dohányzom, nem kávézom,a vérnyomásom 110/70 körüli.Jelenleg estére még nem mertem elhagyni és a 10mg-os Betaloc felét szedem.Magne B6-ot folyamatosan szedem,citromfüves és egyéb gyógyteát iszok.Elkezdtem naponta 30 percet szobabiciklizni.Egyébként vékony testalkatom van (164cm/54 kg).A kérdésem az lenne,hogy tényleg idegi alapon lenne ennyi Es ill. magas a pulzusom? Sajnos tényleg sokat foglalkozom a rosszuléteim óta ezzel.De pl. ha iszom egy pohár bort vagy legutóbb mikor hőemelkedésem volt is rögtön 120 lett a pulzusom.(Amióta tornázom 95 alatt van)És mit tehetnék még, hogy megszűnjön?Kellene tovább szednem a Betalocot? Vagy idegileg kell erősítenem magam?- és azt hogy érhetem el? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát. Tisztelettel:Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! HA a kivizsgálás során nem igazolódott eltérés, akkor elképzelhető, hogy pszichés eredetű a panasz, a stressz, kialvatlanság, fáradtság fokozhatja az extrák előfordulását is. Sport (rendszeresen, fokozatosan növekvő terheléssel), Magne B6 segíthet, próbáljon kevésbé koncentrálni a panaszokra (ha pánikol miattuk, annál sűrűbben jönnek), "idegi erősítésre" légzőgyakorlatok, relaxációs technikák, jógagyakorlatok válhatnak be.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 27., 13:57; Megválaszolva: 2011. július 31., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: