• Reggelente szédülök és alig kapok levegőt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor ! Hónapok óta, minden reggel úgy ébredek, hogy szédülök, kialvatlan vagyok, az orromon alig kapok levegőt, néha fáj a fejem, homályosan látok, rossz a közérzetem.Szédülésemnek nincs iránya, nem forog a világ csak minden olyan bizonytalan, eléggé kellemetlen és zavaró mivel nehézgépek között dolgozom..Ha egy pontra koncentrálok vagy folyamatosan nézek valamit akkor nem szédülök, csak mikor mozgok illetve hirtelen nézőpontot váltok. Tudom ez így elég furán hangzik, de nem tudom máshogy elmagyarázni. Ez a szédülés érzet általában délutánra elmúlik, a látásromlással együtt. Már voltam mindenféle kivizsgáláson, füll-orr-gégén az orrom miatt, ott azt mondták van egy enyhe orrsövényferdülésem,de nem kell műteni, orrnyálkahártyám kicsit duzzadt, kaptam rá 2700Ft-os orrsprayt, ami olyan mintha tiszta vizet spriccelnék az orromba, semmi hatása ugyanúgy nem kapok levegőt rajta... Voltam szemészeten , hátha a szemem rossz és ezért szédülök ,de semmi... Voltam neurológián és kardiológián is... Most jön a lényeg... 5 évvel ezelőtt szédüléssel, palpitációval, nehézlégzéssel, enyhe mellkasi fájdalommal vittek kórházba, ahol két kardiológus 3 héten belül 2x is echo-val kis mértékű mitralis prolapsust diagnosztizált.Innentől kezdve elég sokszor volt pánikrohamhoz hasonló tünetem, amire kaptam először betalocot, majd concor cor-t és xanaxot. Ezeket később elhagytam, már vagy 3 éve.. Na már most a két héttel ezelőtti neurológiai és kardiológiai vizsgálaton , ahogy megtudták , hogy engem MPS okozta pánikrohammal kezeltek, újra azt vették alapul, biztos a stressz,a kávé, MPS okozzák együttesen a tünetek egy részét és ismét kaptam concort,xanaxot meg elhagyatták a koffeint.. Echo-n pedig kiderült , nem, hogy MPS-m nincs, de ilyen egészséges szívet még nem látott az adjunktus úr.Én eddig nem tudtam, az MPS magától meggyógyul.. Kb 3 hétig szedtem concort és xanaxot , a tüneteim nem szüntek meg, csak a gyógyszerek szedáltak le olyan szintre, hogy nem vettem tudomást róluk, de most már tényleg kezd zavaró lenni.. Kérem segítsen.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, MPS témában

        Kedves kérdező! Lényegében minden vizsgálat megtörtént, ami ilyenkor szokásos, ha jól értem, nem találtak semmit. Ami még bennem felmerül a kialvatlanság miatt, az az alvási apnoe (éjszakai légzéskimaradás), bár az inkább idősebb, kövérebb férfiakra jellemző, de a duzzadt orrnyálkahártya, orrsövény-ferdülés esetleg hozzájárulhat (bár erről eltérőek az irodalmi adatok). Ez okozhat álmosságot, fejfájást, lehet, hogy a bizonytalanság-érzés is ezzel függ össze. Az orrnyálkahártya-duzzanat miatt allergológia felkeresése merül még fel, ha alvási apnoéra van gyanú (horkol, a párja esetleg észlel is légzéskimaradást), alváslaboratóriumi vizsgálat segíthet a diagnózis megerősítésében.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 26., 17:56; Megválaszolva: 2011. július 29., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: