• Terheléstől függetlenül jelentkező szúró szívtáji fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Leírom a szívultrahangos eredményt végig. ANAMNÉZIS: Terheléstől függetlenül jelentkező szúró szívtáji fájdalmak miatt kérik vizsgálatát. panaszai spontán szűnik, gyógyszert nem szed. ST: Kp tápl. Oedéma, eyansosis nincs. Tüdő felett zörej nincs. Tompa ritmusos szívhango, a csúcson és bázison halk systolés zörej. Has puha betap. Hepar, lien nem tapad.RR: 120/80Hgmm P:84/min EKG: s.r., R meredek állásban, norm. átvezetés, ép repol. ECHO: Ao gyök:26mm.Bp:22 mm. Ao bill. sep:16 mm . Bal kamra norm tág. DD:39mm.DS:25mm. IVS:9mm.HF:9mm.EF:67% 2D: Fali mozgászavar nem látható. Thrombus, pericard. folyadék nem látható. Colorral: Kóros áramlás nem detektálható. Mitr. E/A normális. VÉL: Organikus kard. eltérés nem igazolható. Panasza funkcionális eredetű. JAV: Kard. szempontból gyógyszeres kezelés nem szükséges. DIAGNÓZIS: F4530 Szomatoform vegetatív (autonóm) diszfunkció.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Ez alapján az ultrahang alapján nincs semmi baj a szívével, nem látható billentyű-eltérés, vagy arra utaló jel. A kardiológus véleménye szerint másutt kell keresni a panaszok okát (mozgásszervi, pszichés okok). HA a belgyógyász köti az ebet a karóhoz, hogy neki valami akkor is gyanús, esetleg meg lehet ismételtetni (esetleg kardiológiai centrumban, magánrendelőben) az ultrahangot, de valószínűleg azon sem lesz eltérés. Hogy miért mondták, hogy gond lehet szülés során, továbbra sem értem, ez az UH teljesen rendben van.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 25., 16:30; Megválaszolva: 2011. július 27., 22:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: