• Vérnyomás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)! Az lenne a kérdésem,hogy mennyi a normálisnak mondható vérnyomás és ettől mennyi lehet az eltérés?Csak mert nekem a legmagasabb eddig mért vérnyomásom 110/70 volt,de az utóbbi időben ez volt a legmagasabb értéke a vérnyomásomnak és az utóbbi időben nagyon fáj a mellkasom,legfőképpen a szívtájékon és nyomásra eléggé érzékeny lett ezen a szív tájéki részen,Ön mit javasolna nekem erre?Egyébként ha több orvos is azt mondta,hogy nem képesek javítani az állapotomon,legfeljebb csak szinten tartani tudják a mostani 82%-os egészségügyi problémámat(rokkantságomat),akkor ez mit jelenthet,hogy kb.:mennyi ideig tudnak szinten tartani,hogy még tudjak járni?Elnézést,hogymost nem írom le a pontosdiagnozist,denincs a közelembea leletem,egyébként több mint 11 év után idén végre egy orvos elküldött gerinc röntgenre,ahol kiderült,hogy többszörös csigolya szakadás van a gerincemben+mind a két térdemben szintén 11 éve kopik a porc és az orvos azt mondta,hogy nem látja a röntgen felvételen,hogy a jobb térdemben van-e még egyáltalán porc+a jobb boka csontom kb.:másfél-2 éve ki van fordulva a helyéről:$.Elnézést a hosszú írásért. Tisztelettel.:Gallits Gábor Csaba.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a porckopás, vérnyomás témában

        Tisztelt KÉrdező! A vérnyomása ha jól értem,inkább alacsonyabb, nem valószínű, hogy a mellkasi és egyéb ízületi panaszaival összefüggésben van. A csigolyarendellenesség inkább fejlődési zavar lehet, nem szerzett szakadás. 24 évesen nem kellene, hogy olyan nagyfokú porckopása legyen, de porcvédő kúraszerűen megpróbálható, pl. Proenzi 3.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. július 24., 21:50; Megválaszolva: 2011. július 26., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: