• Érelzáródás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010 novemberén volt bal oldali carotis műtétem,az eret kitakarították,mert 70%ban volt elzáródva.Mütét után jobban is voltam.Jobb oldali műtétem 2011 áprilisában volt,ez az oldal 80%ban volt elzázódva.Műtét után nem volt probléma,de később nem éreztem olyan jól magam,mint az első műtét után.most kiderült,a bal oldalon 35.40%és 75-80%szűkület van.Hogy lehet ez ilyen hamar?Azt mondják hegesedés miatt lehet.3-án katéterezés lesz,hálót vezetnek föl.mik a kilátásaim? mi lehet az oka,hogy aránylag fiatalon,mindkét oldal,ilyen gyors ütemben van ez a történés.Utóbbi eredményem,már a hátsó részen is mutat elváltozást? tisztelettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Érelzáródás témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg lehet valamilyen öröklött lipid-anyagcsere problémája, mely hajlamosít az erekben meszes plaquok keletkezésére. Ezt belgyógyászaton, lipid szakrendelésen lehet kivizsgáltatni. A háló beültetése tágít a szűkületen, ez jó megoldás, ha a szűkület hegesedés miatt van. Azt nem írta, hogy a műtött éren van e ugyanaz a szűkület, vagy valamelyik másik nyaki éren. A részleteket beszélje meg az érsebésszel.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 24., 19:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: