• Betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Azért fordulok Önhöz, mert 2 napja majdnem folyamatos, enyhe, tompa fájdalmat érzek szívtájékon. 1-2 percig fáj, majd elmúlik néhány percre, ezután újra kezdődik. Nincs légszomj, kisugárzás karba, csak tompa fájdalom. Kb. 4 éve derült ki, hogy mitrális prolapsusom van, emiatt kaptam is gyógyszert (Coviogal), ám az orvos tanácsára, csak panasz esetén szedem (kb. 1 héten át, majd újabb panaszig nem). Az a tompa fájdalmas dolog viszont új, még nem nagyon volt és nem tudom, szedjem-e rá, vagy sem. Mi lehet a probléma? Egyébként egy 29 éves, kicsit túlsúlyos férfi vagyok. Valószínűleg pánikbeteg, mert a tömegtől rosszul vagyok.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! Mellkasi fájdalmat rengeteg dolog okozhat, mozgásszervi probléma, mellhártya izgalma, gyulladása (ez inkább belégzéskor fáj, köhögést provokálhat), gyomorpanaszok, természetesen a mitralis prolapsus is (béta-blokkoló szedése csökkentheti ezt a panaszt is), ill. koszorúér-betegség. Ez utóbbi fiatal korban ritka, de azért előfordul, szerintem érdemes lenne megnyugtatásképp legalább egy EKG-t nézni, javasolt a háziorvos felkeresése. Valószínűbb, hogy a prolapsushoz vagy rossz testtartáshoz társulnak a panaszok, de az ördög nem alszik, látatlanul pedig ennél többet nem tudok mondani.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 23., 16:05; Megválaszolva: 2011. július 25., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: