• Tisztelt dr Úr/Nő! A panaszom a kvetkező lenne: nyugalmi állapotban percenként 95-130-at ver a szívem. Van okom aggódni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány hónapja vettem észre, hogy nyugalmi állapotban érzem a saját szívverésemet. Megmértem a vérnyomásom, az érték 110/60 volt 125ös pulzussal. A háziorvos is hasonló eredményt állapított meg, felírt Xanax 0,25mg-ot, Semmit sem segített, sőt, egyre gyakrabban vannak mellkasi fájdalmaim, olyankor kapkodom a levegőt, olyan érzés jön rám, mintha fojtogatnának, a szívem pedig úgy ver, mintha maratont futottam volna...az utóbbi egy héten pedig már annyira rossz, hogy a lépcsőn alig bírok felmenni, zihálok, stb. 18 éves, 164 cm-es 49 kg-os létemre nem hinném, hogy ez normális lenne. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szapora szívverés témában

        Kedves kérdező! Normálisan 100 alatt kellene lennie a nyugalmi pulzusnak (ált. 60-80/perc között szokott lenni), az Ön által mért értékek kissé magasak (bár fiatal nőknél előfordulhatnak egyéb eltérés nélkül is). Mivel azonban mellkasi fájdalom, fulladás is társul ehhez, érdemes lenne kardiológiai vizsgálatra menni, nem áll-e valamilyen veleszületett eltérés, billentyűhiba, szívizom-betegség a háttérben. Javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 21., 10:10; Megválaszolva: 2011. július 25., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: