• Érelmeszesedés UH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Bene Orsolya részére Tisztelt Doktornő! Legutóbbi UH vizsgálaton mondta a radiológus, hogy hasi ereim el vannak meszesedve, kérjek beutalót nyaki UH-ra. Itt küldöm.Kérem tanácsát, Ön szerint mi a teendőm a lelet alapján? Jobb oldalon car comm. és car. ext. eltérés nélkül, bulbusban, car. int. eredésénél hosszan elnyúló sima felszínű, lapos echodus plakk, mely szűkületet nem okoz, normális áramlás. Vertebrális norm. áramlási irányú. Bal oldalon az a.car. comm., a. car. int., a. car. ext. eltérés nélkül. Vertebralis norm. áramlási irányú. Köszönettel!

        Dr. Bene Orsolya válasza a érelmeszesedés témában

        Kedves kérdező! A nyaki érszűkület megítélésében neurológus az illetékes. A leletben nem szerepel jelentős érszűkület, tehát nyaki érműtét, tágítás nem szükséges, azonban jobb oldalon látható egy meszes felrakódás, ún. plakk (ez egyelőre lapos, tehát szűkületet, keringészavart még nem okoz), ami miatt fokozottan oda kell figyelni a vérnyomás-, vérzsír-értékekre. A leletet mindenesetre javasolt legalább a háziorvosnak megmutatni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 18., 17:14; Megválaszolva: 2011. július 20., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: