• Mellkas szorítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Kb. február óta furcsa nyomást érzek a mellkasomban. Februrában ittam egy energiaitalt, aztán elkezdett kalapálni a szívem, és a mellem felett a csontnál szív környékén elkezdett nyomni, nyugalmi állapotban nem, de ahogy mozogtam úgy szorított. Nagyon bepánikoltam, aztán lenyugodtam, viszont ez a szorító fájdalom megmaradt. Igazából olyan érzés mintha nőne ott a csont, és feszít légzésnél. Vannak bizonyos mozdulatok, amiknél ha levegőt veszek, akkor feszít a bal oldalam. Aztán pár hónapja észrevettem hogy kicsit meg is van az a rész duzzadva, nem látható, de érezhető, és némely mozgásnál, kattan egyet ott a mellkasom. Pulzusom régebben magasabb volt, egyszer felugrott 140re is, de mostanában már normális, stresszes vagyok, kávét is iszok, és ettől a nyomásérzéstől nagyon félek. Van időszak mikor 1-2 hétig nem érzem, aztán újra előjön. A fájdalom nem sugárzik sehova, csak a kulccsontom alatt és a mellcsontnál feszít. Ha számít valamit a testtartásom néha szörnyű, sokszor görnyedt a hátam. Szívbetegség ez, vagy mozgásszervi?

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Látatlanul inkább mozgásszervi okra tippelnék, a leírás alapján Tietze-szindróma jön szóba (a szegycsont és a bordák ízesülésénél jelentkező gyulladás, duzzanat). Mindenesetre vizsgálat céljából javasolt legalább a háziorvos felkeresése, aki szükség esetén további vizsgálatokra utalja, vagy gyulladáscsökkentő szert javasol.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 18., 15:37; Megválaszolva: 2011. július 20., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: