• Mitrális insuff. II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szívsebész segítségét kérném a köv. echocardiogramm értékeléséhez. Aorta gyök:27 mm,bulbus: 30 mm bal kamra dias. átmérő: 46 mm septum végdiast.8mm,syst:12 mm E: 94 cm/sec A.79 cm/sec Bal pitvar:37 mm(csúcsi nézetből: 38 x 43 mm) bal kamra syst. átmérő: 28 mm hátsó falvégdiast:7 mm syst:12 mm EF: 62% Aorta bill_három tasakos, vékony, jól nyílik A billentyű síkjában mérhető max. kiáramlási sebesség: 1,32 m/sec. Pulm. bill: a pulm. insuff. I fokú. Az artéria pulmonalisban az áramlás sebessége 0,98 m/sec Mitr. bill.:Az MMV kissé megvastagodott,2-3 mm-t prolabál, de jól mozog. A mitr. insuff. II fokú( a jet a hátsó vitorla alá fúj-az insuff. nem a prolapsus folyománya) Ticusp.bill. A tricusp. insuff. I fokú. A becsült pulm. nyomás 19+10 Hgmm Norm .üregátmérők,jó globális bk funkció. Segmentális falmozgászavar nincs,a pitvari és kamrai septum folyamatos, üregi trombus,kóros PF nem látható

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális insufficiencia témában

        Kedves kérdező! Az üregi átmérők (a kamrák, pitvarok mérete) jók, ezek súlyosabb esetben kitágulnának, jó a kamrafunkció, nem magasabb a jobb kamrai nyomás, a mitralis billentyű elégtelensége is mérsékelt, összességében nem rossz maga az ultrahang, ez egyelőre nem igényel beavatkozást. Hogy a billentyűhiba milyen tempóban fog, egyáltalán fog-e romlani, nehéz előre megmondani, rendszeres, évenkénti kontrollra van szükség.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 12., 14:48; Megválaszolva: 2011. július 15., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: