• Érrendszeri vagy mozgásszervi betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno! A panaszaim kb 6 honapja kezdodtek a kovetkezokkel: lefekves elott erosen vert a szivem, mellkasomon szoritast ereztem, legszomjam volt es remegett az egesz testem. Korabban egyszer tortent hasonlo, de akkor nem remegtem. Azota ketszer voltam a haziorvosomnal, aki megvizsgalt es mindent rendben talalt (ekg-t is), azzal kuldott haza, hogy mozgasszervi problema vagy lelki okok miatt jelentkeznek a tunetek. Azota majdhogynem mindennapos a tompa nyomas a mellkasomon, es ilyenkor ugy erzem, hogy nem kapok levegot. A tunetekhez hozzajarul, hogy gyengenek erzem magam es van, hogy megszedulok. A fejem hatso reszen idonkent belenyilal a fajdalom...a torkomban gyakran van gomboc erzes es a szivem is szokott szurkalni. Kerdesem, hogy mi okozhatja ezeket a tuneteket? Nehany segito informacio: sajnos rendkivul mozgasszegeny eletmodot folytatok, a munkambol kifolyolag szinte egesznap a szamitogep elott ulok. Szinte gyalog is ritkan jarok, mert ha megyek valahova, akkor is kocsival megyek. Amikor eloszor jelentkeztek a tunetek, egy hosszabb gyalogturan voltam a Mecsekben, talan megeroltettem magam... A tegnapi napon pedig hosszu evek utan ujra usztam es talan ezzel is megeroltettem magam, mert a szegycsontom korul szur a melkasom, neha furcsan nagyobbat dobban a szivem es ma is jelentkezett a legszomj es a nyomas erzes. Kerdesem, hogy ha fokozatosan atterek a mozgekonyabb eletmodra, akkor eltunnek a tunetek vagy ezekkel mar egyutt kell elnem, esetleg valami errendszeri betegsegem lehet? Ha mozgasszervi problema, jelent-e valami kockazatot vagy csak egyszeruen alljak neki sportolni es rendbejovok? Az etkezesemre egyebken probalok odafigyelni, sok jominosegu gyomolcsot es zoldseget eszem, lisztet, olajos dolgokat es cukrot mellozom. Tovabbi info, hogy a tunetek jelentkezese elott elhunyt egy tavolabbi hozzatartozom, es a temetes annyira hatott ram (ekkor voltam eletemben eloszor temetesen), hogy azota gyakran gondolkozok az elmulason, a halalon...talan emiatt aszorongas miatt is jelentkezhetnek a tunetek!?

        Dr. Pataky Nóra válasza a mellkasi panasz témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében lelki okot valószínűsítek. Jelentkezzen Pszichiáternél vagy Pszichológusnál akik segítenek az okok felderítésében.Persze emellett nyugodtan sportolhat hisz a mozgás mind testi és lelki egészségéhez hozzájárul.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. július 12., 00:08; Megválaszolva: 2011. július 19., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó