• Légszomjam az abláció miatt lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Május 31.-én abláción estem át,a SOTE Érsebészeti klinikáján. A szívritmuszavarom ,csak extra beütéskkel jelentkezik azóta.A vérnyomásom és pulzusszámom megfelelő. A problémám az, hogy még mindíg, terhelésre légszomjam keletkezik.Kapkodom a levegőt, ami akadályoz a mindennapi életben. Az elműlt időszakot pihenéssel töltöttem, de mostmár szertnék aktívabb életet élni.Természetes velejárója-e az ablációnak, hogy nem bírom a terhelést?Türelmetlen vagyok? A teljes gyógyuláshoz még időnek kell eltelnie? Ha igen mikorra várható a panaszok megszünése?

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Nem hinném, hogy magával az ablációval függ össze a panasz. Terhelésre jelentkező légszomjat okozhat szívelégtelenség (szisztolés és diasztolés is, azaz a kamra akár nem húzódik össze megfelelően, akár nem tud kellően elernyedni, légszomjhoz vezethet), koszorúér-betegség, de túlsúly miatt felnyomott rekesz, tüdőbetegség is. Jó lenne látni egy szívultrahangos leletet legalább. Ha a mindennapi teendőket is akadályozza, és korábban ilyen nem volt, mindenképpen javasolt visszamenni kontrollra.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 11., 15:35; Megválaszolva: 2011. július 13., 00:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: