• Hátamon érzek nyomást

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokor! 23 éves fiatalember vagyok,már régebben kezdődött a problémám,ami néha néha elmúlik kis időre,de aztán visszajön,a problémám kicsit összetett,nehezen megfogalmazható,olyan érzésem van,mikor pl:legugolok,akkor nyomást érzek a hátam közepénél,és ezzel egyidőben, bedobbanásokat érzek a szívemben,kicsit úgy mintha össze vissza kalimpálna,de inkább lassabb ütemben,csak nagyobbakat,és aztán normalizálódik,vagy ha felkelek az ágyból,hirtelen szívdobogás érzés tör rám.ilyenkor nagy belégzésnél furcsa érzésem van,olyan mintha nem telne meg a tüdőm teljesen levegővel,de légszomj nem jellemző,ilyenkor evés után legtöbbször hányingerem is van,ami gyakran öklendezésbe torkollik,ami legtöbbször csak fokozza a szívdobogás érzésemet,de főként felálláskor,és legugoláskor,vagy leüléskor érzem a nyomó érzést a hátamban,és a szívemmel szinkronban a bedobbanásokat,nem sportolok,elégé mozgásszegény életmódot élek,dohányoztam 3 évig,de már fél éve letettem.alkoholt ritkán fogyasztok,de viszont akkor a tünetek jóval enyhébben érzékelhetőek.Ezzel kapcsolatban szeretnék a tanácsot kérni,hogy vajon mi okozza ezt a tünetegyüttest? Köszönöm szépen a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében lehet un. orthostatikus hypotonia amely a vízszintes helyzetből való hirtelen felálláskor vagy felüléskor jelentkezik: a vérnyomás a normálisnál nagyobb mértékben csökken. Ez kezelést nem igényel.Amennyiben panaszai fokozódnak keresse fel háziorvosát további kivizsgálás céljából.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 06., 18:31; Megválaszolva: 2011. július 19., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: