• Ventrikuláris tahikardia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy nemrég volt kettő tahikardiás rohamom az első zavar alatt 160 a második zavar esetén 180-as pulzusom volt legalább 20-30 percen át. Voltam különféle kivizsgálásokon ez alatt az EKG,ultrahangot,terheléses EKGt és 24 órás holter gépet értem.19 éves 180 cm és 75 kg vagyok sportolok, nincs súlyproblémám .Az orvosok mindent rendben találtak de akkor mi lehet az oka ezeknek a rohamoknak?Illetve kell félnem e esetleg a hirtelen szívhaláltól vagy bármiféle problémától egy ilyen roham alkalmával?Nincs pánik betegségem nem érzek intenzív félelmet nyugalmi 60-70 es pulzusról 1 másodperc leforgása alatt 160-180-as pulzusom lesz, ilyenkor a mellkasomba furcsa érzést érzek mintha levegő kerülne a szívembe(természetesen tudom hogy az nem lehetséges de az érzés ilyen). Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! A címben szereplő ventrikuláris tachycardia és az, hogy mindent rendben találtak kicsit ellentmondásos. Jó lenne látni a leleteket, a Holtert. Szükség esetén elektrofiziológiai konzultáció javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 04., 19:50; Megválaszolva: 2011. július 06., 15:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: