• Alacsony pulzus magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, 24 éves tanuló vagyok. Pár hete kezdtem dolgozni, de a korábbi vizsgaidőszakaim eléggé megviseltek idegileg, 24-25 vizsgám volt és mivel öröklötten stresszelős és szorongós vagyok május közepére idegileg kikészültem. Voltam több vizsgátlaton is minden rendben volt, a koleszterinem 5.6 volt, kardiologusnál is voltam, ő azt mondta ha továbbra is nyugalomi állapotban 8O körül marad a pulzusom szedjek napi fél 5mg-os Bisoprololt. Junius elején el is kezdtem, kb 4 hete szedem plusz e mellé Quamatelt meg még 1 gyomorsav lekötőt és szedek még fél 25mg-os Ataraxot szintén 1 honapja, amit most hagyok abba a napokban. A kérdésem az, hogy a vérnyomásom nyugalomban este felé 11O / 65 körül van, a pulzusom pedig 5O körüli. Napközben is 6O körül van kb esetleg 7O, a vérnyomás is 125 / 75 körül. Szóval azon godolkodtam nem túl alacsony e ez a pulzusszám? 9Okg és 178 cm vagyok, épp most kezdtem 1 hónapja edzeni, futni, és étrendet váltani. Kicsit fáradtnak érzem magam napközben mikor beveszem reggel 9kor a gyógyszert de csak úgy 1ig. De nem zavaróan! Csak kicsit félek hogy nem túl alacsony e ez az 5Oes pulzus? Gyógyszer nélkül előtte 85 körül volt állandóan és 138 / 88 volt a vérnyomásom! Illetve fél évig szedtem másfél éve Reductilt :S ! Válaszát előre is köszönöm!!! üdvözlettel Péter

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Nem vészesen alacsony sem a vérnyomás, sem a pulzus (fiataloknál, sportolóknál gyakran gyógyszer nélkül is ilyen), főleg, ha nem okoz panaszt, ellenben a gyógyszer előtti vérnyomás már közel sem volt optimális. HA jól értem, volt/van egy kis túlsúlya (Reductil), ezt kellene rendezni, nagyon jó, hogy elkezdett sportolni. Én nem vagyok az azonnali gyógyszeradás híve ilyen fiatal korban, a 80 körüli nyugalmi pulzus sem egetrengetően magas, maga a rendszeres mozgás, fogyás is segíthet csökkenteni mind a pulzust, mind a vérnyomást. Egyeztessen a kezelőorvossal, hogy életmódváltás mellett is szükség van-e a tablettára.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 01., 19:06; Megválaszolva: 2011. július 06., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: