• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Nő/Dr Úr! A problémám a következő: Mostanában egyre többször fáj a mellkasom ez alatt azt értem hogy olyan mintha görcsölne a szívem,mintha nyomna valami. És zsibbad a bal karom.Voltam kivizsgáláson, volt 24 órás holter ami...
        Tisztelt Doktor Nő! 65 éves 178cm magas 86kg súlyú férfi beteg vagyok. Március 16-án estem át a második rádiófrekvenciás katéteres abláción paroxizmális pitvarfibrilláció miatt. Mind a négy pulmonális vénánál találtak rekonneckciót...