• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 26 éves férfi vagyok, körülbelül 1-1,5 hónappal ezelőtt kezdődtek hirtelen megszédüléses panaszaim, amihez később furcsa szív tájéki érzés is kapcsolódott. Beutalást követően kardiológiai kivizsgálásra került sor,...
        Tisztelt Doktornő! A férjem már régóta magas vérnyomásos,-2005 ben NSTEMI ACS miatt hospis., LAD PCI,sten beültetés,A rh poz. VÉLEMÉNY: Ischaemias falmozgászavar mellett jósyst.károsodott diast.BKF kissé tágabb b. kamra.jelzett MI, TI.-...
        Tisztelt doktonő! Erdeklodni szeretnek hogy 26 eves vagyok stresszes munkakorrel , illetve dohanyzom. Kb 1 eve voltam teljes kivizsgalason terheleses ekg, transztelefonos ekg ultrahangon mindent rendben talaltak a aorta instuffon kivul. Mostanaban erzem hogy...
        Tisztelt Cimzett! Ket eve tudok arrol (teljes kivizsgalason estem at) hogy mitralis prolapsusom van. Ezen okbol kifolyolag holter is volt rajtam,ahol egy ket darab extrautes volt lathato,viszont a napokban 3-4 napja,napjaban tobbszor is erzem(majd minden...
        Tisztelt Cimzett! Ket eve tudok arrol (teljes kivizsgalason estem at) hogy mitralis prolapsusom van. Ezen okbol kifolyolag holter is volt rajtam,ahol egy ket darab extrautes volt lathato,viszont a napokban 3-4 napja,napjaban tobbszor is erzem(majd minden...
        Tisztelt Doktór nő, Doktór úr! Sinus tachycardiám van az EKG szoftver értékelésébe az van bele írva ez van bele írva hogy " Szinusz ritmus Lehetséges jobb pitvar megnagyobbodás (0.25MV p-hullám ) Mérsékelten jobbra deviáló tengely (QRS...
        Tisztelt Doktornő! Nemrég már írtam Önnek a szívritmuszavaraimmal kapcsolatban. Gyerekkorom óta vannak ritmuszavaraim, kezdetben sinus tachikardia, majd pár éve pitvarfibrilláció. Igazából jól tolerálom, általában este jön elő és éjjel...
        Tisztelt Szakértő! Szeretném megérdeklődni ,hogy az alábbi leletem megfelelő-e. SR jobb tengely állás PQ 0,132 QRS 0,080 Átmenet V4-V5 Ben ,normál felől és vezetés Válaszát tisztelettel köszönöm. Viktória
        Kedves Doktornő / Doktor úr! 30 éves nő vagyok, 171 cm magas és 82 kg a súlyom. 2011-ben ablatiot végeztek rajtam, ahol AVNRT igazolódott be. Azóta Concor 5 mg-os tablettának szedem a negyedét. Mostanában észrevettem, hogy napközben a...