• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt drno. A verkepemrol kérdezném,mert bár a házi orvos nem mondott rá semmit,erdekel.Se Tsh:5.167 megengedett:0.550-4.780,ez be volt jelölve,s van olyan hogy leukocyta75Leu. De ez nem volt bejelolve,a határértékek mégis 0-25 ig,...
        Hirtelen szívdobogás Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok őt hónappal ezelőtt magas vérnyomás betegséget diagnosztizáltak nálam elég komoly 240/130 volt az orvosnál, kaptam rá Lisonormot amiből reggel egy 20/10 és este egy 10/5-öset...
        Tisztelt Doktornő! 1 hónappal ezelőtt tüdőszűrésen vettem részt. A tüdőmmel nincs gond, viszont az orvos visszahívott, mert szívnagyobbodást látott a felvételen. Az állóképességem sosem volt túl jó, mert bár nem vagyok túlsúlyos, de...
        Tisztelt Doktornő! Azért írok Önnek, mert régebben voltam kardiológiai vizsgálaton, ahol a mellékelt leletet kaptam. Megállapították, hogy sportszívem van. A vizsgálatra azért volt szükség, mert szívzörejt hallott az üzemorvos....
        Kedves Doktornő, 38 éves férfi családtagom mesélte, hogy ha hidegben dolgozik, pl. őszi avart zsákol, amikor fézik a keze, akkor menetrendszerűen mellkasi / szívfájdalmat érez. A jelenség gyerekkora óta megvan, nem súlyosbodott vagy...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! Szeretném, ha elmondaná, hogy mennyire kell megijednem ettől a lelettől és mire számíthatok! Köszönöm EkG: 64 sr. bal dev, PQ 0.18 ORS 0.10, enyhe IV vezetési zavar, átm V4, mellkasi elv. T magas csúcsos poz, III-aVL mély...
        T. Doktornő! Kérném, hogy magyarázza el kardiológiai vizsgálatom eredményének értelmezését."Norm tág szívüregek,norm falmozgás. Ép billentyük.Min.TI.Jobb kamrai nyomás 30 hgmm.Jó bal kamra...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám iránti aggodalmamban fordulok Önhöz. A fentebb megadott életkor az ő életkora. Az elmúlt heten üzemorvos vizsgálat fényt derített arra,hogy aritmiája van. Ezzel felkereste háziorvosát,aki kardiológiai...
        Kedves Doktornő! 2011 őszén volt egy rosszullétem, egy-két napos, hányingerrel és hányással. Néhány hónap múlva derült ki, hogy ez egy infarktus volt. Ezután az orvos tanácsait megtartva szedtem a gyógyszereimet és mértem a...
        Baleset folytán sok vért vesztettem, mivel SYNCUMAR nevű gyógyszert szedek, amit helytelenül megadott dózis idézett elő.Az tudott, hogy ennek a gyógyszernek a szedése elég sok ennivalót nem enged meg a "K" vitamin miatt. Azt szeretné...