• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Bene Orsolya
        Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvos jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Régóta sportolok, 12 éves koromtól igazolt öttusázóvoltam egészen 23-éves koromig. Kisseb megszakításokkal mindig edzettem legalább heti 2-3 alkalommal. A télen és még a tavasszal is 10-12km-ekt futottam 5:30-as ezrekkel terepen. Mostanában...
        Kedves Dr Úrnő/Úr! Korábban már volt kérdésem a témával kapcsolatban azóta pontosabban április hónapban meg volt a szokásos három éves kontrollvizsgálat. A korábbi évekhez képest semmi nem változott, EKG és a szívultrahang nem mutatott...
        Gyakran van ok nélküli izzadásom ami elég erős. Mondható hogy ömlik rólam a víz. Sokszor kérdi a feleségem, hogy mit dolgoztam hogy így verejtékezek, és ha mondom neki hogy semmit el van szörnyülködve. Régebben szívultrahangon azt mondták...
        Jo napot kivanok,Engem egy eve pajzsmirigy karcinomaval kezelnek,eltavolitottak a pajzsmirigyem,legutobbi szivultrahangon pulmonaris hipertoniat allapitottak meg,ez a betegsek kovetkezmenye hogy nem tudok lepcsot maszni ,ugy erzem nem eleg az oxigen,kihez...
        Mit jelent ez az ekg eredmény:SR., ép ingerületvezetés,jobbra dev. R.,2-3-ban kissé szélesebb S hullám, átmeneti zóna a V4-ben, V2-ben kis M komplexus,inkompl.JTSZB, fr:59/min?
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az elmúlt időben egyre fáradtabb vagyok, gyengék az izmaim, fizikai terhelésre vagy izgalom hatására nyom a mellkasom, fáj a bal kezem, de ha pihenek egy keveset akkor mérséklődnek a tünetek. Korábban TIA-m volt,...
        Tisztelt Weborvos! 24 órás EKG Holter vizsgálat után kiderült hogy nagyon gyorsan ver egész nap a szívem (160-200) este alvás közben is. Kaptam rá egy Lokren nevű gyógyszert de ez túl erősnek bizonyult. A következő gyógyszertől meg...
        4 éve kaptam aorta műbillentyűt.3 évig semmi gondom nem volt.1 éve kezdődött a pitvar fibrilláció,ami mára már hetente,2 hetente fordul elő.Én arra gyanakszom,hogy rossz gyógyszereket kapok,mert érdeklődtem és mások a syncumáron kívül nem...
        Jó napot kívánok.15 éves vagyok 188 cm. és 103 kg. Sajnos egy velem született szív betegséggel születtem.A jobb pitvarban vannak keringési problémák.Lényegében nem tiltottak el a sporttól.Csak kevéstől.Mennyi időm van még hátra az...
        Üdv. 20 éves fiatal férfi vagyok az alábbi panaszok/panaszaimra szeretnék választ kapni; 4-5 hete kezdődtek a problémáim de egy pár napja aggasztóak, kezdődött enyhe arc zsibbadással ami eleinte enyhe majd kicsit erősebb hol gyengébb volt,...
        Tisztelt Doktor Úr!A napokban pacemakert ültettek a mellkasomba.Az esetleges mágneses problémákról részletes tájékoztatást nem kaptam,az interneten sem találtam a kérdésemre választ.Kérdésem az lenne,hogy a hűtőszekrényre felrakott mintegy...
        2009.07-ban kerűltem be a kórházba instabil angina, hypertónia dg-kkel. Coronarogr. történt melynek során LAD eredési szűkületem, DES impl-val stabilisalták. Azóta tünetmentes vagyok, a gyógyszereket rendesen szedem. Most Németországban...
        Tisztelt Webbeteg szakértő! Arra lennék kíváncsi ,hogy ha valaki ebből a Metoprolol Z Hexal 50 mg- ból 1 levél tabletta ami 10db bevesz az halálos lehet milyen tünetek jelentkezhetnek mennyi idő múlva jöhetnek ki a tünetek!?
        Ezen adatok tudatában mit javasol? Jobb kamraDD :30mm, Ao gyök34mm, Bal pitvar M-mod:43mm Septum DT:11m, Hátsófal DT:16mm, Bal kamra DD:68mm, DS:53mm,EF:45%,2.D. Bal pitvar:48mm, 2.D. Jobb pitvar:52mm, AI:II-III. PHT:350ms, Aorta regurgitácio PISA...
        Szív ablációt végeztek 2009-ben 2 szer,egy fél éve volt egy kisebb szerü sztrokom is miután enyhe beszéd akadozásom volt ,de hamar elmult és még nyaki érszüköletet állapitotak meg 50%-ban, kellene ere szednem valamit ,a meglévő gyógyszerek...
        Üdvözlöm! Tegnapi napon kaptam kézhez a szív ct leletemet,az orvosom szabadság miatt csak 1 hónap múlva adott időpontot,ezért kérnék öntől egy kiértékelést hogy addig ne kelljen idegeskednem! Extrakardiális struktúrák: A jobb 3-mas...
        Tisztelt Doktor! 22 éves vagyok és mindig attól rettegtem valami baj van a szívemmel. Megnézné a szívultrahang leletemet? A 2 hónappal ezelőtti EKG-mon az volt a lehetséges elváltozásoknál,hogy bal kamra hyperthophia ezért is félek...
        Jó estét kívánok Dr. úr! Azt szeretném öntől megkérdezni hogy a trombózist meg az érszűkületet leginkább örökölni lehet,vagy azért a havi pár szál cigaretta elszívása is kihozhatja ezt a két problémát? Előre is köszönöm válaszát.
        Tisztelt Doktor nő/úr szokott olyan történni velem hogy a szívem erősebben ver.Igaz ritkán de,mondjuk van egy X alapértékű szívverésem majd hírtelen erőseket üt a szívem az az X+Y>X. Vajon ez lehet időjàràs,stressz,kimerültség miatt? Vagy...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! Tisztelettel kérem a csatolmányban elküldött kardiológiai ambuláns lapom kiértékelésére! Köszönettel: