• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Bene Orsolya
        Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvos jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Webbweteg! Anyósomnak magas vérnyomására kell gyógyszert szednie, mar több, mint húsz éve, de emellé pár éve pulzus csökkentő gyógyszert is kapott. Nemrég derült ki, hogy ezt huzamosabb ideig nem szabadna szedni, mivel problémákat...
        45 éves nő vagyok. Kb 3 hete szorító, szúró érzést érzek a mellkasomban,pontosabban a szegycsont mellett jobb oldalon ami terhelésre jobban fáj. Annyit hozzá tennék hogy fizikai munkát végzek. 2009 óta vérszegénységgel kezelnek amit csak...
        Tisztelt Doktor/Doktornő.Kardiológiai kivizsgáláson voltam.Szívultrahangot,terheléses EKG-t és 24 órás EKG-ét végeztek el aminek az eredményei a következők.Túl sok információt nem kaptam az orvostól.Felírt napi 1X25 mg concort.Amitől...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! 19 éves vagyok május óta extráim vannak. Ekg: 86\min fr., légzési AR, mp.tg.állás, SVES kompenzációs pauzaval , PS int: 135 sec, norm. Szél. QRS, a VR-V1-V2-ben neg. T , III-V3 neg.-poz. T, repol. zavar nincs. Még...
        Érsebészeti vizsgálat megállapitotta,hogy a jobb ATA elzárodott,de ezt az art fibul jól kompenzálja. Javasolt Aspirin protect 1oo napi 1x1 bevétele ,majd évente érseb. kontroll. A gyógyszeren kivűl mi még a javaslat,hogy a lábat még komolyabb...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 50 éves férfi vagyok, eléggé sztresszes, szellemi munkát végzek, idegeskedő típus vagyok. Kb. két hétel ezelőtt este 9 órakor lefeküdtem, majd 11 órakor felébredtem és toalettre kellet mennem. Ott egy erős...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Amikor többször fordult elő, hogy magas tachicardia miatt rosszul éreztem magam, elmentem a háziorvoshoz, aki elküldött kardiológiai és pajzsmirigy ultrahangos vizsgálatra. A kardiológus Huma pronolt írt fel és azt...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr!Évek óta kezelnek magas vérnyomás betegséggel.Általában nincs is gond az értékeimmel,de néha-néha nagyon kiugrik,volt hogy 230/130 feletti értéket mértek.Legutóbbi eset után elmentem szív UH-ra,amiről a következő...
        Tisztelt Doktor! Olyan kérdésem volna Ön felé,hogy ha egy betegnek a baj oldali szívizmai el vannak halva és csak 30 százalék él,akkor mennyi esélye van?Van valami megoldás? Kérem segítsen! Várom válaszát!
        Tisztelt Doktor Úr /Nő ! Tavaly novemberben mitrális prolapsust állapítottak meg nálam . Tüneteim : Fejfájás, mellkasi szúrás , kimerültség, hirtelen felállásnál elhomályosodik minden előttem , de eszméletvesztésem még nem volt. 18 éves...
        Jó estét! Az a helyzet, hogy kiderült, hogy heterozigóta Leiden mutációm van, ami trombózisra hajlamosít. 3 évig dohányoztam, emellett egy évig fogamzásgátlót szedtem. (tavaly januárban abbahagytam mind a kettőt) Ha jól tudom, így sokkal...
        Az alàbbi kardiologiai lelettel kapcsolatban kérném segitségêt. Jk22 Ao28 Sep23 Bp22 E-Ivs:2 Tapse24 Septum1116 Dd/Ds 3822 Hf1217 Ef73% E/A9090 Bk vmax 1,4 Mitralis anterior lazàbb szerkezetü,prolabàl Synus tachikardia,kp...
        19 éves vagyok,körülbelül 3 éve jelentkeztek vérnyomás problémáim. Sokszor magas a vérnyomásom,ilyenkor jelentkezik nehézlégzés,erőtlenség,mellkas tájékon nyomás. Illetve a minap a jobb alkaromon az eremnél áramütésszerű...
        Tiszteletem!Kb 1 hete naponta többször szúr a bal mellkasomba inkább szúrkáló fájdalom, este fekve is előjön.esténként pedig van hogy 100-110 a pulzusom máskor pedig 52-57között. ekgm jó annyit tudok.Ön szerint szív eredetű a...
        Kedves Doktornő/Úr ! Pár napja voltam szív UH-on,az eredményeim a következők lettek: EF:68% AOgyök:32 mm BP:36 mm JK:18mm IVS diast:12,3 mm BK diast:51mm HF diast:12,6 mm IVS syst:13,5 mm BK syst:30 mm HF syst:13,5 mm A:0,54...
        19 éves fiamnál két éve diagnosztizáltak veseaorta szűkűletetet, amit a magas vérnyomás okának keresése közben fedeztek fel. Vérnyomáscsökkentő szedése mellett (meramyl)közölték, hogy éves felülvizsgálat szükséges. Két nappal...
        Kardiológus-belgyógyász szakorvostól szeretném kérdezni! Tisztelt Dr.Nő/Úr! Ha lehajolok és kicsit emelek, guggolok valami munkám miatt, vagy bármilyen munkát végzek így, a mellkasom közepén a nyakamtól kezdve erős fájdalmat érzek és...
        Tisztelt WebBeteg! 22 éves egyetemista vagyok. Az utóbbi pár hétben a a szívem mögötti résznél erős nyomó , szúró de némely esetben égő érzés mely átsugárzik a bal könyökömre és a vállamba is. Rendszerint hosszan tartó fájdalom ,...
        Tisztelt Válaszoló! Extrasystolés beütéseket tapasztalok pár hónapja.Orvosi vizsgálat megtörtént , kórosat nem találtak.Holter-gép 2 extrasystolét rögzített. De azt vettem észre, hogy a menstruáció előtti két héttel vannak inkább....