• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Tudom rengeteg levelet kap nap mint nap ezért leirom újra a problémám. Többször előfordult mostanában, hogy ha mozgás után hirtelen leülök vagy lefekszem akkor nem ritmusosan ver a szívem hanem össze vissza. Ez csak par...
        Tisztelt Doktornő! 21 éves fiatal lány vagyok, évek óta fennálló panasszal. Sokszor érzek erős fájdalmat a mellkasomban ami a hátamba sugárzik át. Általában aspirintől elmúlik egy idő után. Én beszorult levegőre gyanakszom, de hogyan...
        Tisztelt Doktornő! 45 éves nő vagyok, kb másfél éve szedek vérnyomáscsökkentőt. A kivizsgálásokkor Kardiológus Concor Amlo 5/10 mg-t javasolt. Ezzel a vérnyomásom rendben is volt , egészen a nyári kánikuláig, mikor is elkezdett a...
        Kedves Doktor Nő! Én 31 éves 162 cm és 50 kiló vagyok. Mindig is problémám volt a súlyommal, egész életemben hízókúrán voltam. Viszont mindig is 100 vagy afölött volt a pulzusom, a vérnyomásom meg alacsony volt. Jelenleg is magas a...
        Kb. 20 éve szedek szinte kezelhetetlen magas vérnyomásra Adalat GITS 30 gyógyszert, egyedül ez használ.Mellékhatásként 3-szorosára dagadt a bokám és bélelzáródást okoz. Már 2 nagy hasi műtéten vagyok túl, és utóbbi mellékhatásra csak...
        Tisztelt Doktornő! 2 hete megállapították nálama fent említett Mitrális prolapsus-t enyhe regurgitációval. A kardiológusom szerint kezelést nem igénylek és kifejezetten azt tanácsolta hogy sportoljak. Na most én azt olvastam hogy önmagában a...
        Tisztelt doktor úr/nő ! Mostanában többször előfordult, hogy ha mozgás után hirtelen leülök vagy lefekszem akkor össze vissza kezd el verni a szivem. Ez kb 2-5 másodpercig tart, utána normalizalódik és tökéletesen ütemesen ver. Voltam az...
        Azt szeretném megkérdezni,hogy pacemaker beültetésem volt aug.15-én mivel III.f.AVB volt. Most november 27-én veseműtétem lenne,követ kell eltávolítani altatásban.A pacemaker miatt lehet-e altatásban elvégezni ezt a műtétet. Válaszukat...
        Kedves Doktornő! Jelenleg a szakdolgozatomat írom, mellette pedig napi 8-9 órában dolgozom, így elég sok stressz ér mostanában. Körülbelül másfél hete érzek néha fájdalmat a bal oldalamon, mindig változó a fájdalom, és legfeljebb 15-20...
        Üdvözlöm!A kérdésem az lenne, hogy nemrég estem át egy 24 órás Ekg holteres vizsgálaton mert azt érzem néha mintha kihagyna a pulzusom, szívdobogásérzésem van, és szapora szívverés északánként de olyankor inkább pánikrohamszerű az...
        Jo napot kivanok! 25 eves terhes vagyok, a 20. hetben jarok, az lenne a kerdesem h a kisbaba orokolheti a kamrai sövényhiányt? Mivel en igy szulettem, de szerencsere 1 eves koromig elnottem. Elore is koszonom valaszat!
        2 hete épp az orvosi rendelőben jelentkező hirtelen rosszullétem miatt EKG készült. A tüneteim: egyik pillanatról a másikra heves szívdobogás, szédülés. A vérnyomásom 155/87 volt , a pulzusom 124. Az EKG-n a gép automata értékelése az...
        Tisztelt Doktornő! tegnap nőgyógyászati műtét előtti kivizsgálás miatt EKG-n voltam. Az előzményhez hozzátartozik, hogy mindenfajta orvosi beavatkozás, vizsgálat előtt nagyon izgulok. Ez meg is látszik az EKG leletemen, amit ki tudok...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr!Júniusban voltam munkaalkalmassági vizsgálaton, ahol szívzörejt hallott az orvos, ezért készített EKG-t, ami negatív lett és elküldött kardiológiára is. Szeptemberben el is mentem magánúton egy kardiológus főorvoshoz, aki...
        Tisztelt Doktornő! 2006-tól bisoblockot szedtem magas pulzusszám, hiperkinetikus keringés miatt. (Főleg orvosnál fordult elő) Azután terhesség miatt 2009-ben abbahagytam, és utána sem szedtem, míg 2013 decemberében néhány napig sűrű...
        Tisztelt Doktornő! Korábban is éreztem félévente egy-egy extraszisztolét de nem foglalkoztam vele, 2012 decemberében halmozott extráim voltak , melyek fekvő helyzetben jöttek elő, mozgásra megszűntek, ezek este jöttek elő. Két egymást...
        Kedves Doktornő! Szívbeteg vagyok már születésem óta. Eddig egyszer volt műtétem 1974-ben. Azóta nem vállaltam a műtét lehetőségét akárhányszor vették fel a gyermekeim miatt. Voltam az éves vizsgálataimon,amelyen ezeket az adatokat...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Stressz helyzetben, fáradságkor napi szinten, normális vérnyomás mellett jelentkező megemelkedett pulzusszám ( 90-110-120 ) ill. szívdobogás érzés, valamint erős szívdobbanás és utána mintha kimaradna a szívverés...
        Tisztelt Webbweteg! Anyósomnak magas vérnyomására kell gyógyszert szednie, mar több, mint húsz éve, de emellé pár éve pulzus csökkentő gyógyszert is kapott. Nemrég derült ki, hogy ezt huzamosabb ideig nem szabadna szedni, mivel problémákat...