• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        1 eve volt lábon kihordott tudogyulladasom. Nem volt lazam nem köhögtem csak nem kaptam levegőt. A tudom helyre jott de a legszomj megmaradt barmilyen kis fizikai munkatol fulladok szédülök. A mostani röntgen állapította meg a hiatus herniat. Az...
        Kedves Doktornő! Az elmúlt hónapokban nagyon stresszes volt az életmódom, egyébként is izgulós típus vagyok, de a családi tragédiának és más oknak köszönhetően 100-as értéket mutatott a pulzusom. Többször előfordult nálam, hogy...
        Tisztelt Doktornő!Kiskorom óta magas vérnyomással és szívritmus zavarom van.Gyógyszert szedtem egy időben,de abba kellett hagynom,mivel mindenre allergiás vagyok.Sajnos sokszor vagyok rosszul,a nyáron voltam kivizsgáláson,de nem találtak semmit.A...
        Kedves Dr Molnár Dóra! Kislányom 17 éves, pár hónapja iskolaorvosnál magas pulzusszámot mértek nála, ezért kivizsgálásra küldték / 120-140 között van a pulzus, vérnyomás mindig rendben 120/80. 24 órás Holter volt rajta, éjszaka is...
        Kedves Dóra ! 24 éves férfi vagyok, 69 kiló, 180cm magas, vékony testalkatú. Néhány hónapja volt egy olyan megfázásom, enyhe torokgyulladásom, ami alig alig járt lázzal de még hőemelkedéssel sem nagyon, viszont bal oldali mellkasi...
        Tisztelt Doktornő! 2013-augusztusában Aorta billentyű cserém volt. az állapotom kielégitő , de mivel komoly túlsúllyal élek 155 cm/ 95 kg. Rendszeres mozgásba kezdtem. Kérdésem: mennyire terhelhetem magam a szobakerékpárral,kardioval, és az...
        Tisztelt Doktornő! Pitvafibrilláció és flutter nevű betegséget diagnosztizáltak 2014 májusában a meglevő magasvérnyomás, és 2-es tipusú cukorbetegségem és asztmám mellé. Javasoltak továbbá Magnerot kiegészítőt,a szív...
        Üdvözlöm!Az elmúlt két napban lettem figyelmes arra hogy a szívem környékén néha szorít(egy-két másodpercen keresztül)Tavaly tavasszal voltam EKG-n és szívultrahangon és nem mutatott semmit.(Nem tudom hogy van e köze de e héten zúzódott a...
        Kedves Doktornő! Apukám nem érezte jól magát, elment orvoshoz, majd kórházba került, ahol kiderült hogy a szívének 16%-os a kapacitása. Érfestést követően 7 db sztentet kapott. 3 nappal később a szíve 20%-os lett. Laikuskén én azt...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Észrevettem magam, hogy van úgy, hogy egy pillanatra megállna a szívem és utána egy nagyot bedobban. Ilyenkor mindig a mellkadomhoz kapok. Voltam kivizsgáláson,de sem az ultrahang,sem a holter vizsgálat nem mutatott...
        Tisztelt Szakértő! A napokban a háromhegyű billentyű elégtelenségét állapították meg nálam.Tüneteim:szívdobogás érzés fekvő helyzetben,mellkas égése,szúró fájdalom szív környékén. Mivel a családban sok "szíves" van,én is...
        Tisztelt Doktornő, 23 éves, normál testalkatú nő vagyok. Kb. 2 évvel ezelőtt a háziorvosom hívta fel a figyelmem arra, hogy nem ver megfelelően a szívem (extra ütések). Egészen idáig én ezekre az extra ütésekre nem figyeltem fel, azonban...
        Tisztelt Doktornő! 2 éve elvitt a mentő a munkahelyemről, mert felment a pulzusom 230-ra, amit nehezen tudtak visszaállítani. Mint kiderült a káliumszintem szinte nulla volt, nem tudom mi okozhatta. Orvosom azt mondta ingerület vezetési zavarom...
        Jó napot Doktornő! Az lenne a problémám hogy pár napja zsibbadtak a végtagjaim nem sokáig de sűrűn előfordul. Tegnap este viszont beszúrt a szívem környékén és nagyon fájt olyan 10 percig érzetem ezt a fájdalmat. Előfordulhat a stressz...
        Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy néha úgyérzem zsibbadna a bal csuklóm , hozzátenném kondizok is és eléggé ropog a csuklóm. Néha mintha felgyorsulna úgy a szívem hogy azt hiszem kiugrik a helyéről. Általába vérnyomás...
        Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az abláció során állapították meg, hogy pontosan milyen eredetű a probléma. Az ablációt...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyámnál súlyos érelmeszesedést állapítottak meg, egy stent felhelyezésre került. Enyhe infarktusa volt és cukorbeteg. Kérdésem, hogy visszafordítható e az érelmeszesedés? Hallottam dr. Horváth István...
        Tisztelt szakértő! Születésem óta szívbeteg vagyok pacemakerem van és volt 2 szívműtétem sajnos kétszer volt szív belhártya gyulladások is. Minden lázas állapot.....stb antibiotikumot kell szednem..Ki kellett húzni egy fogamat mert be...
        Tisztelt Kardiológus! Október elején tengerben csípett meg valami azt követően este mellkasi fájdalom,hányás hasmenésem lett. Itthon 1 héttel később sem múlt el, a vizsgálatok során EKG eltérésekből peri-myocarditiszt...
        T. Doktornő! Pajzsmirigy alulműködésem van. Már 3 éve szedem a gyógyszert, de hol lemegy 2,6-ra hol meg 6,0 a TSH eredményem.Ezenkívül szívnagyobbodást és nemrég aorta tágulatot állapított meg a CT. A kérdésem: szedhetek-e jódaqua...