• Kardiológiai vizsgálatok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kardiológiai szakrendelésre küldött háziorvosom magasabb pulzusszám miatt. A Kardiológus Dr. Úr elküldött EKG Holter, Szívultrahang és Terheléses vizsgálatra. Szeretném az ön véleményét is meghallgatni az eredményeimmel kapcsolatban. Holter leletemre az alábbiak vannak írva: Szívfrekvencia max: 107/min Szívfrekvencia átlag: 58/min Szívfrekvencia min: 41/min, Össz VES: 11, iso: 9, cou: 1 Össz SVES: 10, iso: 6 cou: 2 21 óra 7 percet volt rajtam a készülék. Bradycard sinus ritmus. Asystolia, kritikus bradycardia, AV blokk nem volt. Transiens ischaemia nem látszik. SVES-ia nem gyakori. SVES paroxismus nem volt. VES tevékenység nem jelentős. VT nem látszott. Vélemény: Egyebekben negatív. Szívultrahang lelet: LV:49, IVS:13, PW:12, LA:45, Aod:30, EF:70% E/a:>1 BKVmax:1 m/s Color: neg. Szívüregek nem tágabbak. Falmozgászavar nincs. BKF jó. Septumok, nagyerek, bill.-k épek, THR, aneurisma, PF nincs. Terheléses lelet: Anamnézis/Status: Nyugalmi RR: 150/80 Hgmm. Max. RR: 180/90 Hgmm. Nyugalmi pulzus: 102 /min Max. pulzus: 187 /min. Az életkor alapján kalkulált pulzus 93%-a. Teljesített idő: 12 perc Max. teljesítmény: 14 MET A vizsgálatot Bruce protokoll szerint végeztük. A beteg terhelhetősége a korcsoportos átlagnak megfelel. Angináns panasz, ritmuszavar nem volt. Frekvenciaválasz normál. Hypertenzív válasz. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Vélemény: Transiens ischaemia nem igazolható. Ez az eredményem a 3 vizsgálat után. 19 éves vagyok! Nebivolol gyógyszerből szedek minden reggel fél szemet ami 2,5 mg a pulzusomra...illetve Frontint napi 3x 0,5 mg, és reggel 1 szem Parogen-t..20 mg. Utóbbi kettőt pszichiáter írt fel pánik betegségre. Kell aggódnom valami miatt is? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vizsgálatok rendben vannak, a Holteren kicsit alacsonyabb a pulzus, ez lehet már a Nebilet miatt is, de ritmuszavar nem igazolódott. Az ultrahang, terhelés is jó volt, egyedül a vérnyomás volt magasabb (már nyugalomban is), erre oda kellene figyelni - diéta, optimális testsúly megtartása, rendszeres testmozgás javasolt, ezek a magasabb pulzust is csökkenthetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Bene Orsolya
        Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvos jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2011. június 30., 02:54; Megválaszolva: 2011. július 01., 20:00

        Tudjon meg többet: szívbetegség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Gyakran szúr a szívem, és sokszor érzek nyomást a mellkasomban, ezért elmentem szív ultrahangra, de sok mindent nem tudtam meg! Mellékeltem a leletet! billentyűk: aorta ép hártyás mitrális hátsó vitorla enyhén bal pitvarba prollabal...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 órás ekg monitorozást végeztek nálam sűrűn jelenkező ritmuszavar miatt. A leletet bemásolnám, ami bevallom, meg is ijesztett egy kicsit. Összes szívciklus:115291,ennek 99,02%-a normál ütés, Ves:0,79%. A normál...
        Tisztelt Doktor! 22 éves férfi vagyok. Ma voltam EKG vizsgálaton. A lehetséges kórós elváltozásoknál nagyon megijedtem. Kérem vetne egy pillantást az ekg-ra? http://kepfeltoltes.hu/view/140414/_Untitled_0...
        Üdv! 8 éve van problémám, kamrai extrákkal, és tachicardiával. Akkor basedow kórral kezdődött, ami gyógyult 2 év alatt, azóta nem jelentkezett. De a szívpanaszok maradtak. 2011ben volt holter, ami 3800 db monomorf kamrai extrasystolét mutatott....
        Tisztelt Doktor Nő/Úr ! Soha semmi szívproblémám nem volt ! Február 10-én bevásárlásból gyalog jöttem haza , és nekem tolatott egy autó a házunk előtti parkolóban . Szóltam a vezetőnek, hogy miért nem figyel, hiszen itt gyerekek...
        Tiszteletem!Bal artéria vertebralis gracilis,helyenként alig azonosítható,feltehetően hypoplasya.Erre ön javasol aspirin protectet,vagy ez nem okozhat problémát.reklámba láttam az aspirin protectet.Köszönöm
        Tisztelt Dr Nő/Úr! Másfél hónapja hirtelen rosszul lettem.Elkezdtem szédülni,hányingerem volt,izzadtam,kivörösödött az arcom,szorított a torkom és éreztem,hogy nagyon gyorsan ver a szívem.A férjem bevitt az ügyeletre,ahol Betaloc tablettát...
        Tisztelt WebDoktor! 8 éve megállapított pitvarfibrilláció miatt szedek napi 2x25mg Metaprolol Z Hexalt és napi 1x Aspirin 100 tablettát (vérhigítót saját felelősségre nem vállaltam). A jelenség pár havonta egyszer fel-fellép (ált. egy...
        Tisztelt Doktor Ur! 26 eves vagyok es az utobbi 4-5 honap alatt harmadjara fordult elo velem, hogy lehajolok es a szivem nagyon gyorsan elkezd verni es ez erosodik, majd ez 20 percen keresztul tart, ugy hogy az egesz felso testem luktet es csak az agyon...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! 3 hete hajtottak végre rajtam elektrofiziológiás ablációt mivel szívritmuszavarom volt. A problémát megszűntették, azóta tünetmentes. A katéter bevezetése a jobb combtövemnél történt a vénán keresztül, és a...
        21 hetes kismama vagyok, 35 éves. 4 éve vannak extraszisztoléim. Fél évente járok kardiológushoz, teljes körű vizsgálatra, mindig negatív, csak a Holter mutatta ki az extrákat, legutóbb decemberben történt ez. Szívultrahang pedig januárban...
        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! A téli semmittevés után elkezdtem kerékpározással / futással edzeni. Karácsonyra kaptam egy pluzusmérőt, mely segítségével a telefonomon látom az edzés alatti pulzusomat. Az értékek elég magasnak...
        Csatoltam a kislányom leletét. Kérem mondja el a véleményét az értékeiről. Ön szerint sűlyos a szűkület, vagy nem igényel még beavatkozást? Ha kell műtét mikor várható esetleg?tudom, hogy ez a gyerek állapotától függ. Kell e majd...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 hetes kismama vagyok.A terhességem előtt magas volt a vérnyomásom (140/100,150/100), amire gyógyszert is szedtem, de a terhesség elejétől a vérnyomásom lement, így nem volt szükség kezelésre.Múlt héten gyakori...
        Üdvözletem! Gyermekem miatt lenne egy kérdésem. Ma reggel a buszon Budapest felé rosszul lett. A buszon nagyon sokan voltak, kevés volt a levegő. Melkasi nyomást, szorító érzést tapasztalt. Elsötétült előtte minden, nem nagyon hallotta a...
        Köszönöm a tájékoztatást. Kérdés:mit lehet tenni, hogy a Mitrális billentyű jó legyen?Elég a gyógyszerek szedése, vagy műtéti beavatkozás jöhet csak szóba?Ezen kívül: lapos T hullám, mit jelent?Még valami: milyen állapotban van a...
        Tisztelt dr. Nő/Úr Kérdésem az lenne,hogy gyakran érzem azt hogy mintha remegne,fibrillálna a szívem (nem állandóan) ,ha olyan testhelyzetbe vagyok pl. Lehajolva,esetleg görbébb testartásban sóhajtok eggyet,mélyebb levegőt veszek akkor nagyon...
        Tisztelt Szakértő! Az elmúlt pár hétben gyakran érzem, hogy pár másodpercre össze-vissza kalimpál a szívem. Ez általában akkor jelentkezik, ha lehajolok, vagy hirtelen felkelek, de van, hogy nyugalmi állapotban is előfordul. Eleinte egy héten...
        Azzal a problémával fordulok önhöz hogy 2 napja,az éjszaka közepétől,kezdetben csak bal oldali fájdalmat éreztem elöl a mellkasomban.Aznap a nap folyamán olyannyira erősödött hogy ez jelentkezett pl.:ágyban fordulásnál,levegő...
        Kedves Doktor úr/nő! Kb. másfél hónapja részt vettem egy petefészek stimuláción és a punkció utáni estétől kezdve (mikor már nem szedtem a hormonokat) olyan érzésem lett, mintha egy pillanatra megállna a szívem, majd hatalmas dobbanással...