• Aggódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/ur 20 éve vagyok pánik beteg, és kicsit beképzelem a betegségeket, tavaly december6-án volt egy hányás, hasmenéses betegségem ami 1 hétig tartott a hányás csak 2 napig,azt mondták vírus, akkor többször rámjött az ájulásérzés, ill lábremegés, elmentem hasi ultrahangra ahol megállapítottak 2 db epekövet, 1cm, és 2cm.esek..közben az ájulás érzés gyengeség érzés nem múlt elég sokszor rám jött, februárban elmentem kardiológushoz ahol készűlt ekg..ultrahang, és terheléses ekg..mindent rendben találtak..kaptam aspirin protectet napi 1 szemet kell szednem..utána kicsit jobban is lettem mert megnyugodtam...és készült labor vizygálat is az rendben volt..május környékén megint rám jött a gyengeség ekkor elkezdtem mérni a vérnyomásom, hol 99/70 hol 105/60 de volt párszor , hogy felment 140/90-re ekkor úgy megilyedtem, hogy képesvoltam tovább hergelni magam..felis hívtam egy két orvos ismerősöm megnyugtattak, hogy ez nem magas vérnyomás..ekkor kicsit megnyugodtam..azóta a vérnyomásom 100!65 pul 60, hol 70...de viszont lassan 1 hónapja szédelgek, és olyan gyengének érzem magam zúg a fülem,van olyan, hogy hátul a gerincemnél is fáj, és érzem, hogy a bal lábam néha érzéketlen akkor a lányom elkezdi maszírozni a hátam bal felől és érzem, hogy csomos de jobb ..a gerincem is fájlalom néha, alig birok felállni..azt szeretném megkérdezni ez a szédűlés mitől lehet? nagyon szépen köszönöm a választ! Üdvözlettel Lori!

        Dr. Veress Dóra válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves Lori! Az Ön korában az általában mért vérnyomásértékek már alacsonynak számítanak. Elképzelhetőenk tartom, hogy ez az alacsony vérnyomás okoz szédülést, gyengeséget, erőtlenséget. Igyon (jóval) több folyadékot és kávézzon, ezzel tud emelni a vérnyomásán. Ha íróasztal mellett folgozik sokat, akkor mozogjon rendszeresen, legalább fél óra séta férjen bele a napjába, ezzel is javítja az ereinek a rugalmasságát!


        Kérdés: 2011. június 28., 18:57; Megválaszolva: 2011. június 30., 00:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: