• Jó az echocardiographiaia leletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.DORTORNŐ/ÚR! ECHOCARDIOGRAPHIAI LELET eredménye: Jó circumf.és longit.systolás BKF.Diastolés diszfunkció sem bizonyítható.Enyhe mitrális prolapsus. I fokú MI és TI.Nem magas pulm.nyomás. Kérném a lelet magyarázatát,köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! A lelet rendben van, nincs rajta kóros. Jó a bal kamrafunkció, vagyis jól húzódik össze a szív, jól is ernyed el (nincs diasztolés diszfunkció), a mitralis prolapsus egy jóindulatú billentyűeltérés, amihez enyhe billentyűelégtelenség (MI I. fok) társul, de ezzel nincs semmi teendő. Az I. fokú TI a jobb pitvar és kamra közötti billentyű elégtelensége, ez szinte mindenkinél látható, szintén nem kell miatta aggódni. 60 éves korban ez egy nagyon jó lelet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 26., 16:47; Megválaszolva: 2011. június 28., 08:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó