• Kardiológia-immun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv.:3éve infarktusom volt,-sztent beültetés.11/2éig semmi probléma.-új orvos -minden gyógyszeremet lecserélt. 2hét múlva izomfájdalom CK érték 3552!.Vissza régi gyógyszereim.1 hónapig semmi gond,ismét izomfájdalom.koleszt. csökkentő elhagyása után is.Abbahagytam az aspirin protect szedését,tünet megszünt. Azóta legalább 6féle vérhígítót kipróbáltunk- tünet mindig előjön-izomfájdalom CK 150-300.Semmiféle laborvizsg. nem volt mégA sztent miatt szednem kellene. De ahányszor új gyógyszer, mindig rosszabbul vagyok.Kardiológusok rémálma leszek lassan.Ön mit tanácsol a továbbiakra.Köszönöm előre is.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a szívbetegség témában

        Tisztelt KÉrdező! Elképzelhető, hogy bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezik az izomfájdalom, illetve a CK emelkedés, ezt sajnos csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy az adott gyógyszer helyett másikat választunk. De úgy gondolom, hogy egyéb okokat mindenképpen ki kell zárni, mielőtt konkrétan valamilyen gyógyszert meggyanusítanánk. Evégett immunológiai, neurológiai vizsgálat is szükséges, hogy megnézzék, hogy konkrétan van-e izomgyulladás, vagy károsodás. Erre részben az EMG vizsgálat, részben pedig a további labaorok alkalmasak.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. június 23., 11:51; Megválaszolva: 2011. július 05., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: