• Tényleg idegi eredetű lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Falloth tetralógiával születtem,amit kettő szívműtéttel olyan jól megoldottak,hogy 3 gyermeket szültem természetes úton.2007 márciusában tv nézés közben egyszer csak furcsa meleghullám fogott el ami szabályos időközönként a gyomorból indult és végig ment egészen az államig és a számszélénél zsibbadással végződött.Közben elég rosszul kezdtem magam érezni,melegség tört rám és közben fáztam.Aztán kimentem Wc-re és amikor feláltam olyan volt mintha leesett volna a vérnyomásom,alig láttam, és a lában a talpamtól kiindulva fölfelé teljesen lezsibbadt és jég hidegnek éreztem belülről.Ekkor már nem kaptam levegőt és a szívem is majd kiugrott.Rohantunk az ügyeletre.útközben is megmaradt a lábzsibbadás ,nem kaptam levegőt,ájulás- és gyengeség érzett fogott el.A EKG ugyan hullámos volt,de nem mutatott ki semmit,magasabb vérnyomást mértek 150/90 .Idegi eredetű magasvérnyomást diagnosztizáltak.Persze vizsgálatok sorozata kezdődött aminek következtében volt MRI,MRA és egyéb agyi vizsgálatom,vizsgáltak Stoke-ra,voltam ideggyógyásznál,érsebészeten,stb.Ezek a vizsgálatok sehová sem vezettek,mindegyikre azt mondták,hogy negatív.A kardiológiai vizsgálaton megállapították,hogy kiváltható malignus ritmuszavarom van és ICD készüléket ültettek be.Azóta már több ilyen rohamom volt,bár nem vezette be hőhullám,volt olyan,hogy csak hirtelen ájulásérzettel kezdődött volt olyan,hogy lezsibadtam és úgy jöttek a többi tünetek,de amikor az ICD memóriáját megnézték azt mondták,nem a szívem miatt vannak ezek a rosszullétek.Szinte minden orvos kivétel nélkül pszichés eredetű rosszullétnek nyilvánította.Az lenne a kérdésem ,hogy valóban lehet-e ez a roham pszichés eredetű illetve a legelső roham bevezető tünete a gyomorból kiinduló hőhullám mi lehetett.Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Ha minden kardiológiai és neurológiai vizsgálat negatív volt (főleg, ha az ICD lekérdezésekor sem igazolódott aritmia), elképzelhető, hogy pánikszerű rosszullétekről van szó. Hogy az első rosszullétet mi okozhatta, így utólag nehéz megmondani, lehet, hogy az valóban valamiylen ritmuszavar volt, de lehet, hogy az is pszichés eredetű volt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. június 20., 15:11; Megválaszolva: 2011. június 29., 07:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: