• Szivsebészeti kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Drobina Jánosnak a köv. diagnózist állitották fel itt Szerbiában 4 hónappal ezelőtt: Stenosis valvulae aortae non rheumatica. gradus maioris calcificans Insufficientia valvulae aortae non rheumatica. gradus II/III Insufficientia valvulae mitralis non rheumatica. gradus I/II Insufficientia valvulae tricuspidalis non rheumatica. gradus I/II Hypertensio arteriae pulmonalis secundaria cardiogenes Cardiomyopathia valvularis Cardiomyopathia hypertrophica Effusio pericardii. chronica A szivsebészeti konzilium a műtét pontos idejéröl szólni fog.A szivkateterizációt is már elvégezték. Az lenne a kérdése Jánosnak, hogy ezt a DG csak feltárásos műtéttel lehet kezelni ill. a medicina mai állása szerint esetleg katéterrel ezt önök végzik-e. Tudom elég egyértelmű a válasz de azért Ő szeretné még az Önök tanácsát kikérni! Előre is köszönjük válaszukat! Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a szívműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt diagnózisok alapján egy aorta billentyű csere szükséges az  aorta billentyűszűkület és- elégtelenség miatt. A többi leírt billentyű elváltozás nem éri el a sebészi beavatkozás szükségességét. Természetesen a műtét során látott és tapasztalt állapotok alapján a műtéti terv  változhat, de az összes leírt diagnózisnak a megoldása egy nyitott szívműtét, amelynek során az aorta billentyű helyére vagy egy mechanikus vagy egy biológiai műbillentyűt ültetnek be.

         A billenytyű fajtáját, típusát számos tényező befolyásolhatja, amit a beültető sebész majd eldönt. Az összes többi diagnózis csupán következménye a régebb óta fennállló aorta billenytű betegségnek. Az aorta billentyű cseréjét a mellkas megnyitásával, nyitott szívműtét útján végzik.

        Üdvözlettel: Dr Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-02 23:30:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: