• Szükséges a kolszterinszint csökkentő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Magas vérnyomással kezelnek éppen egy éve. Februárban a háziorvosom laborba küldött, ahol az LDL koleszterin értéken kívül minden jó volt. Koleszterin: 4.49 mmol/L HDL koleszterin 1.06 mmol/L LDL koleszterin 2.97 mmol/L A múlt heti gyógyszeríratás alkalmával mondta a háziorvos, hogy szedjek koleszterinszint csökkentő gyógyszert. És, hogy ezt egész életemben szednem kell ezután. Ekkora szintű eltérésre tényleg a gyógyszeres kezelés lehet csak a megoldás? Vagy kérhetek esetleg haladékot? A saját háziorvosom nem válaszol a feltett kérdéseimre, mert azt hiszi, megkérdőjelezem a hozzáértését. Pedig csak azért kérdezek, mert az én életemről van szó. Azt is szeretném megkérdezni, mi a véleménye a fokhagyma kapszuláról és a halolaj kapszuláról. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Szabó Szilvia

        Dr. Pataky Nóra válasza a koleszterinszint csökkentők témában

        Kedves Kérdező! Koleszterin célértéke függ attól, hogy melyik rizikó csoportba tartozik (milyen alapbetegsége van:pld-ul koszorúérbetegség, cukorbetegség, vesebetegség, dohányzik-e, életkora, neme, vérnyomásértéke mennyi)Az Ön koleszterinértékei nem annyira kórosak, aggodalomra nincs oka. Próbálkozhat fokhagymakapszulával, halolajkapszulával, diétával, rendszeres testmozgással. Majd laborkontroll vizsgálatot javaslok.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. június 15., 12:55; Megválaszolva: 2011. június 21., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: